20 de miliarde de dolari pentru a creste productia de semiconductori

Presedintele Joe Biden a acordat ajutoare si subventii de aproape 20 de miliarde de dolari companiei  Intel pentru a-si mari productia de semiconductori.

Este cel mai mare pachet oferit de guvernul american industriei semiconductorilor, pe fondul problemelor grave din acest sector sensibil, dependent de China. Biden, aflat in campanie electorala, a facut acest anunt in Arizona, unde o parte din subventii vor fi folosite pentru construirea a doua noi fabrici si modernizarea celei existe. Biden a declarat ca, din cauza pandemiei, s-a produs o penurie grava de semiconductori, care a dus la inchiderea unor fabrici si cresteri de preturi. “Vom facilita revenirea in America a productiei de semiconductori performanti, dupa 40 de ani. Daca noi i-am inventat, in America, atunci trebuie sa fie fabricati in America” – a spus Biden.

Statul Arizona nu a fost ales intamplator

Presedintele american nu a ales intamplator Arizona pentru a prezenta acest generos pachet de subventii. La alegerile din 2020, Arizona a votat cu Biden, dar scorul a fost foarte strans. Un nou succes in Arizona ar putea fi decisiv pentru actualul presedinte, care incearcă sa-i convingă pe alegatorii sceptici cu privire la performanţele sale economice. O misiune destul de grea, tinand cont ca americanii sunt mai saraci ca acum 4 ani, iar inflatia, desi a mai scazut usor, este oricum foarte ridicata. De asemenea, Biden se lauda cu crearea de locuri de munca, insa uita sa spuna ca e vorba de revenirea companiilor inchise in pandemie. Mai mult decat atat, a crescut numarul locurilor de munca intrucat, din cauza scumpirii vietii, tot mai multi americani au fost nevoiti sa isi ia al doilea sau chiar al treilea job.

Vezi si:  Cum alegem o lampă de birou

M.Vasiliu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *