2024: catre un an dominat de inteligenta artificiala

2023 a fost, fara indoiala, anul exploziei inteligentei artificiale. Care sunt evenimentele tehnologice cele mai importante din 2024?

Pentru lumea tehnologiei, anul 2024 incepe cu adevarat pe 9 ianuarie, odata cu deschiderea CES, salonul de inovatie din Las Vegas. Inca o data, Apple nu va fi prezenta, deoarece se afla in toiul pregatirilor pentru lansarea americana a Vision Pro, care ar putea ajunge in Statele Unite inca din februarie. Vision Pro va costa echivalentul a 4000 de euro, cu TVA inclus.

Este, de asemenea, un inceput de an foarte important pentru Samsung, cu ceea ce ar putea fi prima gama de smartphone-uri a producatorului coreean care va fi potentata de inteligenta artificiala. Ne gandim in special la Galaxy S24 Ultra si la un posibil anunt pe 17 ianuarie.

AI Pin va sosi in luna martie

Un alt eveniment asteptat cu nerabdare, confirmat acum de producatorul sau, Humane, este acela ca primele exemplare de AI Pin – o insigna in stil Star Trek conectata la chatGPT – vor fi livrate in martie. Acest mic obiect ciudat care se prinde pe pulover sau pe jacheta este departe de a-si fi dezvaluit calitatile… si defectele.

Vezi si:  Coreea de Sud este prima ţară din lume care oferă servicii 5G pe întreg teritoriul

Primavara ar putea, de asemenea, sa vada lansarea primelor iPad-uri cu ecrane OLED, mai luminoase si mai contrastante ca niciodata, dar cu consecinta inevitabila a unui pret mai mare.

Printre zvonurile mai putin probabile, o agentie de presa coreeana prezice Windows 12 pentru iunie 2024, lucru pe care Microsoft nu l-a confirmat. Asadar, potential la doar trei ani dupa sosirea lui Windows 11, avand in vedere ca au trecut sase ani de la lansarea lui Windows 10. O lansare care ar urma sa fie insotita de o noua generatie de PC-uri cu componente optimizate pentru inteligenta artificiala.

M.Vasiliul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *