4 motive pentru a apela la o clinică stomatologică

4motivepentruaapelalaoclinicastomatologica

4motivepentruaapelalaoclinicastomatologicaCel mai de preț lucru pentru o persoană este sănătatea, întrucât aceasta ne dă posibilitatea să funcționăm la capacitate maximă în fiecare zi. Vizitele regulate la dentist sunt importante, reprezentând una dintre măsurile care împiedică apariția unor probleme serioase ale danturii.

Cât de des ar trebui efectuat controlul stomatologic?

Zicala “e mai ușor să previi decât să tratezi!” este una după care ar trebui să ne ghidăm cu toții. Prevenția ar trebui să joace un rol important când vine vorba de sănătatea noastră și a dinților noștri, așadar se recomandă să apelăm la o clinica stomatologica de 2 ori pe an.

În cadrul acestor vizite regulate se discută, de regulă, despre starea generală a cavității bucale și dacă există modificări de la ultima vizită.

Vezi si:  Răspunsul Societății SERINUS ENERGY ROMANIA S.A. la Raportul Curtii de Conturi a Romaniei, cu privire la Auditul performanței privind implementarea strategiilor și politicilor în domeniul investițiilor și producției de gaze naturale

Igienizarea cavității bucale

Dacă placa bacteriană nu este îndepărtată corespunzător, aceasta se transformă, într-un final, în tartru. În această fază, problema poate fi eliminată doar de un medic dentist. Dacă nu este îndepărtat la timp, tartrul conduce la inflamații ale gingiilor care pot genera resorbția osului parodontal. Îndepărtarea tartrului se face printr-o procedură cunoscută sub numele de detartraj.

Controlul obturațiilor, al lucrărilor sau al implanturilor

Tot în cadrul unei consultații, medicul va examina obturațiile existente și dacă au apărut carii pe lângă acestea. În cazul în care aveți lucrări, cum ar fi o coroana dentara sau altă lucrare protetică, se va verifica starea și integritatea acestora.

Tratarea eventualelor carii mai repede

În lipsa tartrului și a plăcii bacteriene, medicul poate analiza mai ușor suprafața dinților, astfel că o carie nouă este depistată imediat. Există totuși situații când cariile sunt ascunse între dinți, iar asta poate îngreuna diagnosticul. O carie depistată devreme nu reprezintă o problemă gravă și poate fi rezolvată cu ușurință. Periajul corect și utilizarea aței dentare ajută mult în reducerea apariției cariilor.

Vezi si:  Aspectele controversate din industria jocurilor de noroc

Verificarea ocluziei

Tot în cadrul unui control, medicul va verifica mușcătura (ocluzia), atât static, cât și dinamic. În acest fel, se va stabili dacă sunt anumite probleme sau nereguli din acest punct de vedere.

La finalul controlului, medicul va oferi instrucțiuni cu privire la periaj și va solicita, dacă este cazul, alte investigații mai amănunțite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *