4 tipuri de scule electrice utile in orice gospodarie

james-kovin-qqLxF3M-MA8-unsplash

james-kovin-qqLxF3M-MA8-unsplashIntr-o gospodarie se gaseste mai tot timpul ceva de construit sau de reparat, iar cele mai multe lucrari de acest gen nu pot fi facute cu mana goala. De mare ajutor in astfel de situatii sunt sculele electrice, care iti permit sa lucrezi mai rapid si mai eficient, efectuand totodata si operatiuni mai delicate, greu de intreprins cu scule conventionale.

Am facut o selectie a celor mai utile scule electrice, pe care ti le prezentam in cele ce urmeaza, cu speranta ca te vom ajuta astfel sa-ti completezi „arsenalul” propriu.

Masina de gaurit si insurubat

Lucrarile din gospodarie de care tocmai aminteam presupun deseori gaurirea peretilor sau a altor materiale sau prinderea cu suruburi a unor piese. Cu ajutorul unei masini electrice de gaurit si insurubat, astfel de operatiuni sunt floare la ureche.

Unele modele sunt adaptate in special pentru operatiunile de gaurire, fiind capabile sa functioneze cu peste 3.000 de rotatii pe minut. Masinile adaptate pentru insurubat pot avea pana la 25 de trepte de reglare a cuplului de strangere, iar viteza de rotatie pentru operatiunile de gaurire este de cel mult 2.500 de rotatii pe minut.

Vezi si:  Care sunt beneficiile consumului de ceai pentru detoxifiere

Poti opta pentru o masina cu cablu, care se alimenteaza direct de la priza, iar daca iti doresti mai multa mobilitate, ai la dispozitie si o gama variata de masini de gaurit si insurubat cu acumulator.

Poti comanda modelul dorit in din orice magazin online de scule electrice, utilaje si echipamente destinate utilizatorilor profesionisti si amatori.

Polizor electric

Un polizor este util in orice gospodarie, intrucat cu ajutorul sau poti efectua o serie de operatiuni. Mai precis, poti debita diferite piese, sau le poti slefui, lustrui sau ascuti. De asemenea, polizorul este scula ideala cu ajutorul careia poti curata rugina de pe diferite piese sau elemente metalice.

In gospodarii este folosit cu precadere polizorul unghiular, cunoscut mai bine sub denumirea de flex. Mobilitatea este unul din principalele avantaje ale acestor polizoare, care iti permit mai multa libertate de miscare daca folosesti un model cu baterii.

In gospodarii se mai folosesc si polizoare de banc, acestea fiind scule fixe, care se monteaza pe un banc de lucru.

De asemenea, pentru operatiuni in diferite locuri mai greu accesibile, sunt recomandate polizoarele drepte, cu o structura ergonomica ce le face usor de utilizat chiar si de catre cei fara experienta.

Vezi si:  Cum îți alegi ochelarii de soare în funcție de ținută

Suflanta cu aer cald

Vorbim de o alta scula cu utilizari multiple care iti poate usura munca in gospodarie. Cu ajutorul unei suflante cu aer cald poti dezgheta usor conductele inghetate, poti indeparta straturile uscate de vopsea, poti desprinde diferite materiale lipite cu adezivi sau poti deforma piese din plastic pentru a le aduce la forma dorita.

Totodata, cu o astfel de suflanta poti scapa usor de buruienile care iti napadesc gradina.

Pentru toate aceste operatiuni este suficienta o suflanta semi-profesionala, modelele din aceasta gama avand motoare cu puteri intre 1.800 si 2.000 W, care fac fata cu brio utilizarii ocazionale.

Daca ai nevoie de o astfel de scula zilnic, pentru lucrari de lunga durata, iti recomandam un model profesional, cu o putere a motorului de peste 2.000 W.

Telemetru

Cele mai exacte masuratori se fac cu ajutorul aparatelor electrice, de aceea, un astfel de dispozitiv n-ar trebui sa-ti lipseasca din trusa de scule.

Telemetrul este alternativa moderna pentru instrumentele de masurat clasice, avand si avantajul de a fi mai usor de utilizat. Cele mai performante telemetre folosesc tehnologia laser, cu ajutorul careia fac masuratori extrem de precise, chiar si in cele mai dificile conditii.

Vezi si:  Libertate.init() – Compromisul Timpului vs. Compromisul Productivității

Mai mult de atat, un telemetru poate face o serie de calcule cum ar fi aria sau volumul unei suprafete, precum si unghiul de inclinatie al pantelor. Aceste date pot fi stocate in memoria aparatului si totodata pot fi transmise catre alte dispozitive, prin intermediul unei aplicatii mobile.

Desigur, lista nu se opreste aici, insa sculele mentionate de noi sunt considerate ca fiind cele mai importante pentru orice gospodarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *