5 motive pentru a trăi și a lucra în Germania

kai-pilger--uQBxh6L5D4-unsplash

kai-pilger--uQBxh6L5D4-unsplashPuternică din punct de vedere economic, cu evident impact asupra deciziilor din cadrul Uniunii Europene, Germania reprezintă o destinație plină de oportunități. Căutată pentru ofertele de turism, studii, angajare, ori pentru cursurile de specialitate în varii domenii, această țară se prezintă lumii drept un spațiu primitor față de toți cei interesați.

A patra putere economică a lumii și cea mai influentă în Europa, țara landurilor este preferata migranților economici – între care și mulți conaționali – porniți pe drumul ascendent al ocaziilor de afirmare personală și profesională. Lista motivelor pentru care poți considera Germania drept o posibilă țară adoptivă este, evident, mult mai extinsă. Regăsești mai jos un top 5 al celor mai importante aspecte care atrag, de obicei, noi cetățeni ai acestui stat european.

Este un teritoriu al dezvoltării economice și tehnologice.

Germania de astăzi are una dintre cele mai evidente creșteri economice, fiind considerată o destinație oportună pentru evoluția parcursului profesional, în primul rând. Cu un impact de aproximativ 30% din puterea economică europeană, Germania rămâne liderul de necontestat pe bătrânul continent. Este patria unor invenții care au revoluționat planeta și au făcut istorie: ceasul de buzunar, ceasul de perete în care cucul marchează ora exactă, aparatul cu raze X, motorul pe combustie internă cu motorină, lampa fluorescentă, aspirina în formulă modernă, pantofii sport Adidas și Puma – branduri ale performanței pentru profesioniști.

Vezi si:  Profit de 26% mai mare în 2021 decât în 2020 pentru Coca Cola

Oferă oportunități variate de angajare.

În ceea ce privește posibilitățile de angajare, această țară este recunoscută pentru deschiderea către toți cei care urmăresc să se afirme și să progreseze. De altfel, un astfel de motiv stă la baza mișcărilor de personal dornic de a încerca aceste avantaje muncă în Germania:

  • salariu net de aproximativ 1500 euro lunar;
  • siguranța unui job într-un sistem performant;
  • reale oportunități de avansare în carieră.

În plus, un bun nivel de cunoaștere a limbii germane, experiența dobândită în mediul local și perfecționarea prin programe variate îți oferă ocazia de a-ți crește substanțial veniturile.

Are un sistem administrativ performant și bine susținut tehnologic.

Modul german organizat, studiat și perfecționat de a face lucrurile este deja recunoscut drept tradiție. Tot ce vrei să afli poate fi accesat folosind instrumentele de informare propuse de autorități, multe dintre documentele oficiale putând fi echivalate, dat fiind faptul că România este parte a Uniunii Europene, ori solicitate online. De exemplu, dacă deții un permis de conducere românesc și vrei să îl folosești în Germania, o poți face, deoarece ai cetățenie europeană. Desigur, vei avea nevoie de o asigurare auto pe care o vei accesa online și de achitarea unui impozit anual.

Vezi si:  Gandeste-te inainte sa cumperi un Samsung Galaxy S10

În toate demersurile de ordin administrativ va trebui să-ți folosești cunoștințele de germană, căci documentația necesară se găsește disponibilă, de cele mai multe ori, exclusiv în limba țării care te ospitează.

Acordă atenție sporită învățământului de calitate.

Germania este recunoscută pentru nivelul de pregătire academică oferit cursanților săi. Domenii extrem de variate – medicină, aviație, cultură, muzică clasică etc. – propun un parcurs atractiv, atât la nivel teoretic, cât mai cu seamă practic. Este firesc de constatat, așadar, de ce studenții ambițioși aleg să studieze aici. În plus, fiind implicată comunicarea cu persoane provenite din culturi diferite, programele universitare îți oferă ocazia de a folosi limba engleză. Ideal este ca, fie și din respect pentru gazde, să înveți germana cel puțin la nivel conversațional. Oricât de distanți ar părea germanii, vei constata că bucuria de a te înțelege cu celălalt este, în definitiv, reciprocă. Mai mult decât atât, întrebuințarea acestei limbi îți va fi de mare ajutor pentru lecturile ulterioare.

Vezi si:  Lovitură pentru Adidas. Nu mai este marcă protejată

Este o destinație turistică de neegalat.

Țara berăriilor rămâne una dintre cele mai vizitate. Cu o istorie unică, plină de vestigii și permanent deschisă către nou, atracțiile turistice există din belșug – de la munți cu peisaje impresionante, până la complexe urbane de ultimă generație, printre care se ridică maiestuos clădirile istorice.

Turismul poartă inclusiv încărcătură culinară, propunând peste 5000 de feluri de bere, mai mult de 1000 de tipuri de cârnați și peste de 300 de feluri de pâine, fără a mai număra varietățile tipice locale.

În concluzie, poți trăi în Germania bucurându-te de spiritul care susține deopotrivă rigurozitatea și expresivitatea. În plus, acest stat reprezintă o sursă de progres în tehnologie, administrație și protecție socială pentru toți cetățenii săi, indiferent de proveniență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *