5G: Ericsson explica de ce Europa a ales sa fie in intarziere

Presedintele si directorul executiv Ericsson, Börje Ekholm se arata ingrijorat in privinta tehnologiei 5G in Europa. Ingrijorat deoarece licitatiile din jurul frecventelor nu au avut inca loc in numeroase tari asta datorita pretului destul de ridicat si din cauza constrangerilor care apasa deja asupra operatorilor. Ceea ce inseamna pentru Europa o intarziere a comercializarii telefoanelor dotate deja cu 5G.

Drept urmare, Ericsson este deosebit de ingrijorat in privinta 5G. Intr-un interviu, presedintele si directorul executiv Börje Ekholm a declarat faptul ca, climatul general nu este bun pentru ca operatorii sa investeasca si ca, daca Europa continua pe drumul actual, va fi clar in intarziere. Dupa parerea lui, problema este tripla: aceasta tine de disponibilitatea spectrului radioelectric dar si de pretul frecventelor dar si de reglarea acestora.

Licitatiile pot atribui frecventele operatorilor dar acestea nu au inceput inca in majoritatea din tarilor europene. Un lucru care se intampla si in Italia, pretul frecventelor 5G atingand sume imense. Facand aceste investitii dificile, Europa a ales sa fie in intarziere in privinta tehnologiei 5G.

Vezi si:  Scădere dramatică a transportului aerian de pasageri în 2020

Piata abonamentelor 5G ar trebui sa fie una rentabila pentru operatori, chiar sa provoace un nou ciclu de crestere pe piata telefoanelor inteligente. Un lucru care ar permite si economiei sa fie mai eficienta, cu un impact major in toate industriile. Or, dupa parerea lui Börje Ekholm, atunci cand un operator este constrans din punct de vedere financiar, din cauza licitatiilor sau fibrei optice, prefera sa astepte si sa se intrebe unde va investi. Ericsson este foarte bine plasat pentru a vorbi despre 5G. Ce parere ai despre aceste declaratii ale lui Börje Ekholm? Esti de parere si tu ca Europa este condamnata sa fie in intarziere in privinta 5G sau nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *