7 dintre cele mai bine pastrate secrete pentru cumpararea unei case

7 dintre cele mai bine pastrate secrete

7 dintre cele mai bine pastrate secreteV-ati hotarat sa va cumparati o lucuinta. Nu aveti experienta in imobiliare, asadar trebuie sa prospectati piata. Inainte de a face acest lucru, cititi mai jos sapte dintre cele mai bine pastrate secrete ale unei tranzactii imobliare reusite de luat in considerare atunci cand va cumparati o locuinta.

1. Pastrati-va banii acolo unde sunt

Nu este intelept sa faceti cumparaturi uriase, sa cheltuiti multi bani cu cel putin sase luni inainte de a cumpara o casa noua. Daca sunteti interesati de apartamente de vanzare Constanta si intentionati sa faceti un credit ipotecar pentru a cumpara o proprietate, trebuie sa aveti un profil eligibil pentru un credit. Bancile trebuie sa vada ca sunteti de incredere si de aceea va vor cere o serie de documente pentru a face un traseu financiar complet, astfel incat sa va poata oferi cel mai bun imprumut posibil pe care sa il puteti si rambursa. Daca faceti credite noi, acumulati prea multe datorii sau cumparati in rate o multime de lucruri scumpe, va fi dificil sa obtineti un imprumut avantajos.

2. Obtineti o preaprobare pentru creditul imobiliar

Exista o diferenta majora intre un cumparator care este doar hotarat sa cumpere si un cumparator care nu doar ca isi doreste o casa, ci are si o preaprobare de credit imobliar. Obtinerea unei preaprobari inseamna ca un creditor v-a examinat toate informatiile financiare si v-a anuntat cat de mult va puteti permite -practic, cat de multi bani va poate imprumuta. Sa stiti in prealabil de cati bani dispuneti cu adevarat va va economisi mult timp si energie, astfel incat sa nu alergati sa vizionati case pe care in mod clar nu vi le puteti permite.

Vezi si:  3 decorațiuni rezistente la apă pe care le poți pune în baie

3. Nu incercati sa faceti previziuni ale pietei imobiliare

Nu faceti o obsesie din a incerca sa faceti previziuni ale pietei imobiliare si sa va dati seama cand este cel mai bun moment pentru a cumpara o locuinta. Incercarea de a anticipa evolutia preturilor pe piata imobiliara este o sarcina imposibila. Cel mai bun moment pentru a cumpara este cand va gasiti casa perfecta pe care v-o puteti permite. Piata imobiliarelor este ciclica, urca si coboara si isi revine din nou. Deci, daca incercati sa asteptati cel mai bun moment, mai mult ca sigur il veti rata.

4. O locuinta mai mare nu inseamna neaparat o locuinta mai buna

Toata lumea este atrasa de cea mai mare si mai frumoasa casa din bloc. Dar o locuinta mai mare nu este obligatoriu cea mai potrivita casa pentru dvs. Cea mai mare casa se adreseaza doar unui public foarte mic si nu veti dori niciodata sa limitati lista de potentiali cumparatori, daca va veti hotari la o un moment dat sa o revindeti. Valoarea unui imobil va creste in valoare exact cat si celelalte din jurul tau. Uneori, cel mai bine este sa cumpati cea mai modesta casa din bloc, pentru ca cea mai mica casa va aduce intotdeauna tranzactii mult mai bune decat cea mai mare proprietate.

Vezi si:  Spațiile din clădirile de birouri ar putea fi transformate în apartamente

5. Cumpararea unei locuinte nu este o poveste de dragoste

Cumpararea unei case bazandu-va pe emotii poate fi o greseala. Daca va indragostiti de o proprietate, s-ar putea sa sfarsiti prin luarea unor decizii financiare gresite. Exista o mare diferenta intre emotiile si instinctele dumneavoastra. A merge pe baza instinctelor inseamna ca recunoaseti ca va luati o casa minunata la un pret bun. A va lasa manati de emotii inseamna sa fiti obsedat de culoarea unui perete sau de o baie. Cumpararea unei case inseamna o investitie, deci trebuie sa ramaneti calmi si sa fiti intelepti.

6. Stiinta secreta a ofertelor

Oferta de deschidere ar trebui sa se bazeze pe doua lucruri: ceea ce va puteti permite (pentru ca nu doriti sa depasiti bugetul) si la cat de mult credeti ca face proprietatea. Faceti oferta de deschidere cu o suma corecta si rezonabila si nu jigniti vanzatorul oferind un pret de nimic. Multi oameni sunt de parere ca ar trebui sa dea un pret extrem de mic mai intai, atunci cand fac o oferta, pentru a face o tranzactie buna. Dar e gresit. Totul depinde de cum este piata imobiliara la momentul respectiv. Trebuie sa va uitati la ce alte case s-au vandut in acel cartier si sa stiti care este pretul mediu pe metru patrat.

Vezi si:  Sudul Litoralului, atractiv pentru investitori

7. Cunoasterea zonei

Inainte de a cumpara, cunoasteti bine zona: vizitati-o de la pranz dimineata si noaptea. Multi cumparatori de locuinte au ramas dezamagaiti, deoarece au crezut ca au gasit casa perfecta, ca sa afle mai tarziu ca nu era in cartierul potrivit pentru ei. Asadar vedeti ce se intampla in cartier. Faceti naveta obisnuita ca si cum ati locui deja in acea casa, pentru a va asigura ca este ceva caruia sa ii faceti fata zilnic. Aflati cat de departe este cel mai apropiat magazin alimentar si alte servicii. Chiar daca nu aveti copii, cautati gradinitele si scolile, deoarece si aceste aspecte influenteaza foarte mult valoarea unei locuinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *