7 miliarde de euro, pierderile din turismul romanesc

De cand a inceput pandemia, turismul romanesc a pierdut 7 miliarde de euro, cea mai mare suma din istoria turismului. Presedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc, Mohammad Murad, atrage atentia ca e nevoie de sprijin urgent din partea statului si amanarea ratelor la banci.

Mohammad Murad a precizat ca suma de peste 7 miliarde de euro pierderi este la nivel de industrie hoteliera si HORECA. El s-a plans ca fostul premier, Ludovic Orban, desi a manifestat deschidere, nu a facut nimic concret pentru salvarea acestui sector. “Credeam ca vine cu fapte directe, un sprijin direct, am zis ca pentru aceasta industrie trebuie sa se gaseasca o solutie, astfel incat sa nu intram in colaps si mai departe chiar in moarte clinica. Lucru care, din pacate, nu s-a intamplat. Nu am primit niciun sprijin, din contra, foarte multe discutii, fara valoare. Valoarea lor era numai creare de imagine, poze frumoase facute cu prim ministrul” – a declarat, intr-o conferinta de presa, Mohammad Murad. El cere amanarea ratelor la banci timp de 18 luni, adica o perioada dubla fata de cat e acum. Murad pare optimist in legatura cu atitudinea premierului Florin Citu, cu care a avut mai multe discutii inca din vremea cand era sef la Finante.

Vezi si:  Putin vrea ruble pentru gazul vandut Occidentului si ameninta sa opreasca livrarile

El a semnalat că industria hotelieră este ţinută în viaţă şi nu intră în faliment, deşi 30% dintre operatori au închis şi nu vor mai redeschide, de faptul că nu există ‘presiuni vizibile’ din partea băncilor, dar solicită dublarea perioadei de amânare a artelor la bănci.

HORA da in judecata autoritatile pentru restrictionarea activitatii

Nemultumiri uriase si din partea Organizatiei Patronale a Hotelurilor si Restaurantelor din Romania –  HORA, care, de altfel, a initiat procedura legala pentru a da in judecata autoritatile pentru restrictionarea activitatii si lipsa despagubirilor. Anuntul a fost facut de  Daniel Mischie, presedintele HORA. Patronatul va actiona in judecata Prefectura si apoi Guvernul.

M.Vasiliu

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *