7 miliarde de euro, pierderile din turismul romanesc

De cand a inceput pandemia, turismul romanesc a pierdut 7 miliarde de euro, cea mai mare suma din istoria turismului. Presedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc, Mohammad Murad, atrage atentia ca e nevoie de sprijin urgent din partea statului si amanarea ratelor la banci.

Mohammad Murad a precizat ca suma de peste 7 miliarde de euro pierderi este la nivel de industrie hoteliera si HORECA. El s-a plans ca fostul premier, Ludovic Orban, desi a manifestat deschidere, nu a facut nimic concret pentru salvarea acestui sector. “Credeam ca vine cu fapte directe, un sprijin direct, am zis ca pentru aceasta industrie trebuie sa se gaseasca o solutie, astfel incat sa nu intram in colaps si mai departe chiar in moarte clinica. Lucru care, din pacate, nu s-a intamplat. Nu am primit niciun sprijin, din contra, foarte multe discutii, fara valoare. Valoarea lor era numai creare de imagine, poze frumoase facute cu prim ministrul” – a declarat, intr-o conferinta de presa, Mohammad Murad. El cere amanarea ratelor la banci timp de 18 luni, adica o perioada dubla fata de cat e acum. Murad pare optimist in legatura cu atitudinea premierului Florin Citu, cu care a avut mai multe discutii inca din vremea cand era sef la Finante.

Vezi si:  Rubla se devalorizeaza, rusii simt efectele sanctiunilor internationale in propriile buzunare

El a semnalat că industria hotelieră este ţinută în viaţă şi nu intră în faliment, deşi 30% dintre operatori au închis şi nu vor mai redeschide, de faptul că nu există ‘presiuni vizibile’ din partea băncilor, dar solicită dublarea perioadei de amânare a artelor la bănci.

HORA da in judecata autoritatile pentru restrictionarea activitatii

Nemultumiri uriase si din partea Organizatiei Patronale a Hotelurilor si Restaurantelor din Romania –  HORA, care, de altfel, a initiat procedura legala pentru a da in judecata autoritatile pentru restrictionarea activitatii si lipsa despagubirilor. Anuntul a fost facut de  Daniel Mischie, presedintele HORA. Patronatul va actiona in judecata Prefectura si apoi Guvernul.

M.Vasiliu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *