72 de neo-banci au fost lansate in lume in 2020

Modelul economic al neo-bancilor a fost fragilizat de criza sanitara pe care o traversam cu totii in aceasta perioada insa ecosistemul pare la fel de solid cu peste 250 de neo-banci in intreaga lume si numeroase proiecte in curs de lansare. Toate aceste informatii sunt oferite de un studiu efectuat de Exton Consulting.

Succesul neo-bancilor nu se dezminte. Numarul lor s-a multiplicat cu patru in ultimii doi ani in lume, ajungand la 256, fara sa punem la socoteala numeroasele proiecte in curs de lansare, conform unui raport emis de Exton Consulting, specializat in serviciile financiare.
Astfel, 72 neo-banci au aparut in anul 2020, adica un numar echivalent cu cele aparute in 2019. Cu toate acestea, criza sanitara a pus in lumina unele fragilitati ale modelului economic si cresterea sectorului ar trebui sa imprumute un alt drum pentru a castiga in rentabilitate.

50 de milioane de clienti in Europa

Conform datelor oferite de Country NeoBanking Index, Europa ramane in continuare un motor de inovare cu trei din cinci pietele cele mai avansate din domeniu: Regatul Unit, Suedia si Franta. Situatiile sunt in contrast in Europa, intre liderul britanic (37 neo-banci) si o tara precum Polonia care nu poseda inca niciuna. Insa, in total, peste 50 de milioane de consumatori si-au deschis un cont intr-o neo-banca in Europa pana la sfarsitul anului 2020. Insa, si alte piete vin din urma, spre exemplu Coreea de Sud, devenita in doar cativa ani a doua piata mondiala pentru neo-banci insa si Brazilia si mai tarziu Statele Unite ale Americii.

Vezi si:  Acestea sunt afacerile pe care le poti deschide imediat

Un model fragilizat

Cu toate acestea, modelul incepe abia acum sa isi gaseasca rentabilitatea care se bazeaza pe moment pe comisioanele de intershimb de plata. Izolarea a influentat in mod negativ numarul de tranzactii, chiar daca criza sanitara a incurajat platile electronice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *