Sa fii blogger si perfectionist-cateva trucuri pentru a te lansa si a avansa

Pentru cei care sunt perfectionisti pana in maduva oaselor, lansarea unui blog poate sa fie o adevarata provocare. Putem sa fim blogger si extrem de perfectionisti in acelasi timp? bineinteles.

De ce uneori perfectionismul poate sa fie un adevarat handicap? La inceput, sa propui doar articole de calitate poate sa fie un lucru bun. Nu-i asa ? In realitate insa, acest lucru poate deveni foarte repede un adevarat handicap.

Putem avea tendinta sa pierdem foarte mult timp atunci cand alergam dupa perfectiune. Sa citim si sa recitim de mai multe ori articolele pentru a repera greselile de ortografie sau pentru a aniticipa criticile potentiale nu e deloc un lucru bun. Iar in anumkte cazuri, perfectionismul nu ne lasa deloc sa avansam.

Blogul perfect nu exista. Pur si simplu pentru ca un blog nu este un produs finit. Este ceva dinamic, un suport care evolueaza si care isi poate schimba directia pe parcurs, la fel ca si tine.

Vezi si:  Ce inseamna sa pariezi responsabil si cum sa eviti dependenta

Vei progresa mereu. Deci cel mai bine ar fi sa te concentrezi asupra unei dinamici pozitive mai degraba decat asupra ideii de produs finit care ar trebui sa fie absolut perfect inca din prima secunda.

Fa o lista cu dorintele tale. Adica sa iti imginezi o lista cu lucrurile care ar putea sa iasa perfect pentru blog- aici poate fi vorba despre logo, mai mult continut pe retelele sociale sau articole Google AdWords.

De asemenea, ar trebui sa incerci sa scrii din prima un articol. Nu trebuie sa tot revii asupra unui articol, sa il citesti si recitesti de nenumarate ori, sa te gandesti la eventualele reactii negative mai ales. Scrierea unui articol nu ar trebui deci sa devina un proces interminabil.

Incearca sa publici articole cate mai des pentru a te obisnui si a avea antrenament si pentru a –ti gasi cuvintele mai usor.

Si cel mai important- nu uita ca un perfectionist poate si el sa faca erori sau sa primeasca critici. Trebuie sa inveti sa iti iubesti propriul blog, ceea ce scrii, articolele pe care le publici si sa scrii doar subiecte care te pasioneaza.

Vezi si:  4 moduri in care iti poti exprima sarcasmul in continuturi pe internet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *