Tesla are un concurent serios la 3 miliarde de dolari

O noua strangere de fonduri plaseaza Rivian drept un concurent serios pentru Tesla. Start-up-ul american va lansa un pick-up si un SUV electric in urmatorul an.

In timp ce tranzitia energetica nu pare sa modifice radical principalii actori de pe piata automobila, doar Tesla a dovedit pana in prezent ca este outsider. O poveste de succes care plaseaza marca fiind primul constructor de automobile electrice.

La ceilalti constructori traditionali perioada este a tranzitiei. Printre actorii americani, Ford incepe sa renunte la motoarele 100% termice pentru primele tehnologii hibrid pentru anul ce vine odata cu F-150 si urmeaza ca pana la sfarsitul anului 2021 sa vina cu masini 100% electrice. O schimbare de tehnologie mai lenta insa care a oferit marcilor traditionale garantia ca vor ramane pe piata si ca fac parte din referintele de pe piata.

Cu toate acestea, un alt start-up vine sa ii faca concurenta marcii Tesla. Rivian, o marca nascuta in 2009, tocmai si-a confirmat noua capitalizare de 3 miliarde de dolari. Firma a strans peste 1,3 miliarde de dolari in plus in acest an.

Vezi si:  Benzinăriile din Germania vor avea și stații de încărcare electrică

Rivian a reusit ceea ce multi nu au reusit sa faca in ultimii ani. Faraday Future, in cap de lista dar si Lucid Motors si Byton fac parte din celelalte stele in continua urcare dupa un parcurs mai degraba haotic. Insa, de acum inainte, Rivian este un concurent serios pentru Tesla.

Doua modele Rivian pentru anul care vine. Rivian a dezvaluit in ultima perioada mai multe concepte ale viitoarelor sale masini. Pana anul viitor va lansa versiunile de serie ale unui nou model SUV electric precum si un concurent pentru Cybertruck de la Tesla.

Amazon a comandat deja de la Rivian 100 000 de pick-up-uri electrice pana in anul 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *