Abonament pentru a scapa de reclamele de pe Facebook

Meta, compania mama a Facebook, ia in calcul posibilitatea de a institui un abonament lunar de 10 euro pentru clientii din Uniunea Europeana, care opteaza pentru versiunea fara reclame a retelei de socializare.

Daca utilizatorii vor dori sa foloseasca versiunea plătita a Instagram, vor mai plati 6 euro, relateaza The Wall Street Journal. Potrivit cotidianului economic, Meta a informat autoritatile europene de reglementare cu privire la intentiile sale, in vederea respectarii legislatiei privind confidentialitatea.

Aceste tarife s-ar aplica la versiunea Facebook de pe computer. Pentru aplicatiile sale mobile (Facebook si Instagram), Meta ar percepe 13 euro pe luna, deoarece magazinele de aplicatii de la Google si Apple iau comision.

Aceste prețuri au fost stabilite in propunerile trimise autoritatilor de reglementare in materie de confidentialitate din Irlanda, unde Meta are sediul european.

Facebook ramane gratuit pentru cei pe care nu-i deranjeaza reclamele

Meta intentioneaza sa mentina versiunile gratuite. Grupul spune ca aceasta formula de publicitate personalizata este inca viabila.

Vezi si:  Top 3 cele mai bune laptopuri pentru un student

Pentru a putea continua sa afiseze reclame personalizate, care reprezinta cea mai mare sursa de venit a Meta, Facebook si Instagram sunt obligate sa respecte reguli stricte in Europa in ceea ce priveste colectarea datelor utilizatorilor. Prin urmare, Meta lucreaza la o versiune cu plata pentru a se armoniza cu cerintele autoritatilor de reglementare si pentru a-si pastra veniturile.

M.Vasiliiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *