Adoptarea cripto monedelor e inevitabila, afirma presedintele Standard Chartered

In ultima perioada, tot mai multe grupuri de investitii sau financiar-bancare investesc in Bitcoin, semn ca, tot mai mult, criptomonedele castiga teren.

Bill Winters, CEO la grupul financiar-bancar Standard Chartered Bank, din Londra, cu peste 1000 de filiale in toata lumea, a declarat ca adoptarea monedelor digitale este absolut inevitabila. De altfel, banca sa lanseaza un serviciu de custudie cripto, pentru bitcoin, litecoin si ethereum.

MassMutual, o mare firma de asigurari din Statele Unite, intra, de asemenea, in clubul bitcoin, cu o investitie de 100 de milioane de dolari.

Massachusetts Mutual Life Insurance Co a cumparat bitcoin in valoare de 100 de milioane de dolari pentru contul sau general de investitii. Tranzactia s-a facut printr-un fond de management din New York, care administreaza bitcoin si alte cripto monede, valoarea totala fiind de 2,3 miliarde de dolari. MassMutual a precizat ca investitia in bitcoin face parte dintr-o strategie mai ampla de a profita de noile oportunitati si de a diversifica plasamentele.

Vezi si:  Bitcoin scade vertiginos, apare “crucea mortii”

Banca privata germana Hauck & Aufhäuser a anuntat, de asemenea, ca lanseaza luna viitoare un fond de investitii in cripto monede, pentru a permite investitorilor institutionali si semi-institutionali sa-si plaseze banii in bitcoin si ether.

M.Vasiliu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *