Aeroportul din Singapore, desemnat cel mai bun din lume

Aeroportul din Singapore a fost desemnat şi în acest an cel mai bun aeroport din lume, pentru al şaptelea an consecutiv, conform clasamentului publicat de compania Skytrax.
Potrivit auditorului britanic, aeroportul Changi se menţine pe prima poziţie încă din anul 2013 iar anul trecut a fost tranzitat de un număr de 65,6 milioane de pasageri, o cifră record. Oficialii aeroportului au decis să extindă capacitatea acestuia prin construirea unui nou terminal, al cincilea, unei noi căi de rulare, cea de a treia, dar şi a noi facilităţi pentru cumpărături şi petrecere a timpului liber denumită Jewel, pentru a atrage şi mai mulţi pasageri.
Aeroporturile asiatice domină clasamentul celor mai bune 100 de aeroporturi din lume. Pe locul doi, trei, patru şi cinci sunt aeroporturile Haneda (Tokyo, Japonia), Incheon (Seul, Coreea de Sud), Hamad (Doha) şi aeroportul din Hong Kong.
Cel mai bun aeroport european este cel din Munchen, Germania, fiind pe locul locul şapte în clasamentul general. Celelalte aeroporturi europene prezente în top sunt cele din Londra – Heathrow – locul opt şi Zurich, locul zece.
În primele zece locuri nu este nici un aeroport din Statele Unite. Cel mai bine plasat aeroport din America de Nord este cel din Vancouver (Canada), pe locul 17, iar cel din Denver este cel mai bine plasat aeroport din SUA, pe locul 32.
În privinţa Europei de Est, Skytrax a desemnat aeroportul din Budapesta, care se plasează pe locul 89 la nivel mondial, drept cel mai bun aeroport din regiune. Alte aeroporturi din regiune incluse în acest clasament sunt aeroportul din Varşovia, locul 91, şi aeroportul din Praga, locul 97.

Vezi si:  Boeing: zero comenzi de avioane in ianuarie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *