Ai semnat un contract de reprezentare exclusiva? Atunci citeste acest articol

In cazul in care ai semnat un contract de colaborare cu un consultant imobiliar profesionist, acesta preluand in reprezentare exclusiva proprietatea pe care intentionezi sa o vinzi si te va sprijini pe tot intreg parcursul acestui proces de tranzactionare, trebuie sa fii pregatit in continuare deoarece cel mai probabil proprietatea pe care vrei sa o vinzi va atrage atentia mai multor persoane, acestea din urma incercand sa te contacteze pe tine in mod direct, incercand sa evite implicarea constultantului in discutiile premergatoare tranzactiei.

Iata care sunt situatiile cu care te poti intalni si cum ar trebui sa reactionezi :

Intai, sa luam cazul in care un alt agent imobiliar te contacteaza interesat fiind de proprietatea ta aflata la vanzare. Abordarile cele mai des intalnite sunt urmatoarele :

  • putem si noi sa promovam, ne oferiti un comision iar noi luam mai putin ;
  • exista un client, cand il putem aduce la vizionare ?
  • daca nu vreti, nu venim cu clientul, noi nu colaboram cu alte agentii. Cand se termina contractul ?
Vezi si:  Când și de ce ar trebui să apelezi la o firmă de construcții?

Cel mai potrivit raspuns in aceasta situatie poate fi urmatorul : Va multumesc pentru interes. Noi am incheiat un contract de reprezentare exclusiva cu compania … in vederea tranzactionarii acestei proprietati. Doar dansii pot fi agenti de listare, iar detaliile contractuale sunt confidentiale. Insa dansii lucreaza in colaborare cu orice alta agentie din piata.

Va sugerez sa luati legatura cu dl/dna …, aveti aici numarul de telefon si adresa de e-mail si va asigur ca veti putea lucra impreuna daca doriti.

Daca le raspunzi astfel agentilor sau potentialilor clienti care te contacteaza direct, vei observa ca raspunsurile lor vor merge intr-una din cele trei directii de mai jos:

-fie se repliaza, vor intra in regulile jocului controlat de catre proprietar prin intermediul agentiei de reprezentare exclusiva

-fie vor deveni ofensivi, caz in care din pozitia de proprietar nu trebuie sa iti faci probleme ca ai pierdut o oferta serioasa

-fie dispar, dar cel mai probabil nu s-ar fi incheiat oricum tranzactia cu un astfel de cumparator.

Vezi si:  Brandurile de retail de lux au investit peste 6 miliarde de euro in achizitii imobiliare in 2023

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *