Airbus este la un pas să încheie un acord cu China

Producătorul european de avioane, Airbus, este aproape să încheie un acord în valoare de mai multe miliarde de dolari cu China, după o întârziere de mai bine de un an în negocieri, au declarat surse din cadrul industriei aeronautice, citate de Reuters.

Acordul este parte dintr-un pachet de acorduri comerciale activat cu ocazia vizitei președintelui chinez Xi Jinping în Franța. Cu toate acestea, compania Airbus a refuzat să comenteze informațiile din presă.

În schimb, acțiunile Boeing, rivalul american al Airbus, au cunoscut o ușoară creștere în urma acestei vești.

Potrivit analiștilor economici, China a devenit principalul client care vânează contracte cu Airbus și cu rivalul său, Boeing, datorită creșterii spectaculoase a cererii pentru călătorii aeriene, dar previziunile sunt complicate de dorința Beijingului de a dezvolta propria sa marcă industrială dar și din cauza recentului conflict comercial SUA-China.

Președintele francez, Emmanuel Macron, nu a reușit, cu totul surprinzător, să încheie un contract de comenzi pentru Airbus în timpul vizitei sale în China, de anul trecut, iar de atunci, guvernul de la Paris și compania Airbus au lucrat pentru a salva situația și a o redresa.

Vezi si:  Raport OECD – companiile au profit suficient incat sa mareasca salariile

Președintele Emmanuel Macron a declarat la vremea respectivă că China ar cumpăra 184 de avioane A320, o comandă în valoare de 18 miliarde de dolari la prețul de listă.

Președintele chinez Xi Jinping a sosit în Franța după o vizită de trei zile în Italia, unde a încheiat, de asemenea, o serie de contracte comerciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *