Airbus il propune pe Rene Obermann drept viitor presedinte in 2020

Airbus a anuntat miercuri ca il va propune pe fostul presedinte Deutchse Telekom, Rene Obermann ca presedinte incepand cu 2020, completand astfel trecerea la ceea ce actualul presedinte Denis Ranque a numit „noua generatie de conducatori”.

Favoritul guvernului german

Rene Obermann a prezidat conducerea Deutsche Telekom intre anii 2006-2013. Actualemente acesta este directorul executiv al societatii Warburg Pincus si este considerat la Berlin drept favoritul guvernului german pentru postul de presedinte Airbus.

Rene Obermann s-a alaturat consiliului de administratie Airbus anul trecut. Este actualmente directorul general al societatii Warburg Pincus dupa ce o mare parte din cariera si-a petrecut-o in fruntea Deutsche Telekom.

Dupa sapte ani petrecuti in fruntea consiliului de administratie Airbus, Denis Ranque i-a prevenit deja pe toti ca nu isi doreste ca mandatul sau sa fie reinnoit in anul 2020.

Airbus si-a schimbat radical regulile in 2013 devenind mai independenta de guvernele franceze si germane, fiecare detinand un procent de 11% de actiuni.

Vezi si:  Bulgaria ajută companiile afectate de scumpirea energiei

Obermann va ramane in istorie pentru faptul ca a incercat sa vanda T-Mobile US spre AT&T, tranzactie care in cele din urma a esuat.

Airbus este lider european atat in ceea ce priveste furnizarea aeronavelor de tip petrolier, cat si cele de lupta si de transport si a avioanelor dedicate misiunilor, precum si numărul unu in Europa in ceea ce priveste programul spatial dar si a doua cea mai mare companie din lume cu numeroase misiuni in spatiu.

Recent, Airbus Helicopters a inaugurat noua fabrica din România, o investitie de 52 de milioane de euro, unde va fi produs elicopterul cu două motoare H215, primul aparat fiind asteptat să iasa de pe linia finala de asamblare in 2018.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *