Semnal de alarmă tras de ministrul Economiei, Virgil Popescu. Potrivit ministrului, în ultimii 10 ani nu s-a construit nicio capacitate nouă de producere a energiei electrice în România şi este strigător la cer ce s-a întâmplat, pentru că am ajuns să importăm energie.
„Energia este o altă zonă strategică a României şi nu cred că se pune problema să nu putem construi noi capacităţi de producţie, să trecem de pe cărbune pe gaze, noi capacităţi regenerabile de producere a energiei electrice. În ultimii 10 ani nu s-a construit absolut nimic, nicio capacitate nouă de producere a energiei electrice în România. Este strigător la cer ce s-a întâmplat şi am ajuns să importăm energie. Acest lucru trebuie să înceteze şi trebuie să ne apucăm de treabă. Sunt SF-uri, mă refer la studii de fezabilitate, în derulare şi o să vedeţi că încep efectiv de anul viitor construcţiile de noi capacităţi de energie electrică”, a spus Virgil Popescu.
El a subliniat că va împinge toate companiile de la spate, fie că sunt de stat sau private, să realizeze aceste investiţii, deoarece există bani pentru energie, inclusiv pentru reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă.
„Eu cât timp voi fi ministru mă voi ocupa ca acest lucru să se întâmple. Voi împinge toate companiile de la spate, fie că sunt din portofoliul nostru, fie că sunt private, să realizeze aceste investiţii. Avem bani pentru energie, inclusiv pentru Cernavodă există bani, şi o să vedeţi în curând ceea ce am promis că se va întâmpla: vom continua construcţia reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă. România are nevoie de reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă. Sunt lucruri în derulare despre care nu putem vorbi în momentul de faţă, dar când o să putem vorbi, o să vorbim şi o să spunem exact cum au fost lucrurile şi ce vrem să facem, cum am reuşit să ajungem la nivelul acela şi când le vom finaliza, evident”, a menţionat Popescu, adăugând că toate acestea se vor întâmpla până la sfârşitul anului.
Am ajuns să importăm energie electrică
Momente istoric in lumea criptomonedelor: Bitcoin trece de bariera de 100.000 de dolari
A intrat in vigoare legea privind dobanzile. Cum vor fi protejati clienții?
Decizie surprinzatoare a agenției de rating Moody’s: Israelul a fost retrogradat cu doua trepte
Grecia: Prim-ministrul critică costurile ridicate ale energiei în Balcani si mentioneaza si România
Piața GNL – gaz natural lichefiat - este sub presiune pe măsură ce se apropie iarna