Amazon a intrat și în Polonia

Amazon, cel mai mare retailer online din lume, a lansat marţi un site destinat clienţilor din Polonia, care până acum erau deviaţi către un site din Germania.

Piaţa poloneză de comerţ online în creştere a fost stimulată de cumpărăturile online din timpul pandemiei de coronavirus (COVID-19), iar Allegro, cea mai mare platformă locală de comerţ online, s-a bucurat de un debut fulminant la Bursa de la Varşovia. După anunţul Amazon, acţiunile Allegro au urcat cu 2,4%.

Îndelung aşteptata intrare a Amazon va schimba probabil şi va stimula creşterea pieţei poloneze de comerţ online, a cărei valoare ar urma să ajungă la 25,25 miliarde de dolari în 2024, apreciază analiştii.

„Suntem încântaţi de lansarea Amazon.pl şi vom putea oferi clienţilor polonezi o selecţie de peste 100 de milioane de produse, inclusiv zeci de mii de produse de la afacerile din Polonia”, a declarat Alex Ootes, vicepreşedintele pentru extindere al Amazon în Europa.

Vezi si:  Cererea de călătorii cu avionul a crescut cu 75%

Primii pași, în 2014

La rândul său, directorul general al Allegro, Francois Nuyts, a afirmat: „La Allegro, ne concentrăm în primul rând pe clienţi”, dar fără a se referi direct la Amazon.

Amazon este activ pe piaţa din Polonia din 2014, cu nouă centre logistice, dar clienţii erau deviaţi către un site din Germania în limba poloneză, ceea ce majorează costurile.

Allegro, înfiinţată în urmă cu peste 20 de ani pentru a rivaliza cu eBay, a devenit cea mai mare companie de la Bursa de la Varşovia, detronând dezvoltatorul de jocuri video CD Projekt RED, creatorul jocului de succes internaţional „The Witcher”.

Allegro a cunoscut o creştere remarcabilă, cifra de afaceri înregistrând un avans de 19% în 2018, de 31,1% în 2019 şi de 51,8% în cursul primelor şase luni din 2020. De asemenea, profitul net a ajuns la 289,7 milioane de zloţi (65 milioane euro) în primul semestru din 2020, faţă de 195,7 milioane de zloţi în perioada similară din 2019.

Vezi si:  China schimbă legile ca să scape de sancțiunile comerciale ale SUA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *