Americanii nu sunt gata sa faca orice pentru a salva planeta

Ancheta realizata de catre The Associatede Press – NORC Center for Public Affairs Research confirma urmatorul lucru- populatia este interesata mai ales de gesturi facile si practice, dar care sunt in plus, “benefice” si pentru portofel.

Astfel ca, noua americani din zece asigura ca sting des sau mereu lumina de care nu au neaparata nevoie. Iar sase dintre ei afrma ca o sting mereu.

In jur de jumatate din participantii la ancheta sau la sondaj spun ca scad termostatul la 20 de grade Celsius, pentru a scadea factura de la incalzire pe timp de iarna. Mai putini sunt cei care regleaza climatizarea la 25 de grade Celsius sau mai mult pe timp de vara.

In jur de 2 americani din 10 apeleaza la alte mijloace de transport decat masina personala, precum mijloacele in transport in comun, apeleaza la alti prieteni sa ii duca cu masina, merg cu bicicleta sau pe jos. In jur de 3 americani din 10 fac asta uneori doar.

Doar 5% din americani mananca doar feluri de mancare vegetariene, fata de 13% din cei care mananca destul de des. 37% consuma preparate vegetariene doar din cand in cand.

Expertii sunt de parere ca productia de carne este cea care contribuie la incalzirea planetei in mai multe feluri. Mai ales generand fum, care este sursa de mettan si incurajand defrisarea pentru a crea noi pasuni.

Fara prea mare surpriza, masurile vezi sunt din ce in ce mai populare in randul celor care cred in schimbarile climatice fata de cei care nu cred deloc in ele.

Sondajul AP- NORC a fost realizat pe un numar de 1058 de adulti intre 15 si 18 august. Marja sa de eroare este de 4,2%.

Suntem foarte curosi sa vedem cum sta Romania la acest capitol…

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *