Americanii pot primi diferenta de impozit in bitcoin

Suma platita in plus la impozitul anual, la nivel de stat sau la nivel federal, va putea fi recuperata de contribuabilul american in bitcoin.

BitPay, procesorul de plati cripto, si compania de servicii fiscale Refundo au pus la punct un nou program, numit CoinRT, prin care utilizatorii Refundo pot opta pentru a primi diferenta de impozit integral sau partial in bitcoin.

“Cu cat vor intelege mai mult beneficiile bitcoin, cu atat oamenii vor fi mai interesati de criptomonede si de acest mod de a-si primi banii inapoi de la autoritatile fiscale” – a declarat Roger Chinchilla, CEO la Refundo. Este si o modalitate de a economisi, spun specialistii, tinand cont ca oamenii, mai ales cei cu venituri mici, au tendinta de a se repezi in bani, odata ce se vad cu suma in cont. Cu ajutorul bitcoin, au posibilitatea de a pune ceva deoparte.

Cand completeaza cererea de rambursare a diferentei de impozit, utilizatorii sistemului Refundo vor include un numar de cont si de rutare de la BitPay. In momentul in care suma ajunge in acel cont, BitPay converteste banii in echivalentul in satoshi  (cea mai mica unitate a bitcoin) pe care ii trimite in portofelul indicat de contribuabil.

Un oras din Canada face istorie

Orasul canadian Innisfil, din provincia Ontario, a devenit anul acesta prima municipalitate din America de Nord care permite cetatenilor sa-si plateasca impozitele locale in bitcoin.

M.Vasiliu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *