Android 9.0 Pie soseste pe…Chromebook-uri

Chromebook-urile sunt compatibile de o perioada scurta de timp cu aplicatiile Android, insa sunt inca bazate pe Android 7.1.1 Nougat. Insa acest lucru se va schimba cat de curand deoarece Android 9.0 Pie este in curs de dezvoltare. An dupa an, incetul cu incetul, Chromebook-urile si-au gasit discret un loc pe piata. Ba mai mult, Google mizeaza acum pe Chrome OS pentru a da un nou suflu tabletelor transformabile si in special pentru Pixel Slate, anuntat de curand, de doar cateva luni.

Trebuie sa mentionam faptul ca datorita acestei compatibilitati a aplicatiilor Linux care s-a adaugat aplicatiilor Android este acum posibil sa facem o multime de lucuri pe acest sistem de exploatare. Adevarul este ca lipsea o mica evolutie din partea Android. Actualmente, Chromebook-urile compatibile cu aplicatiile Android folosesc Android 7.1.2 Nougat.  Si se pare ca Google va trece direct la Android 9.0 Pie.

Android 9.0 Pie in dezvoltare pentru Chrome OS. Canalul Canary (cel mai dezvoltat si cel mai instabil totodata) a mizat pe Pixelbook, platforma de dezvoltare, favorita lui Google pentru a pune in valoare ultima versiune de Android. Un alt punct important – aplicatia camera bazica  a lui Chrome OS este inlocuita de Google Camera obisnuita, cu care si utilizatorii de Android sunt familiarizati. Iata drept urmare o serie de schimbari importante si interesante totodata, tinand cont si de faptul ca aceasta ultima versiune este compatibila si cu Picture in Picture, Vulkan 1.1, doua functionalitati care, printre altele, sunt deosebit de importante pe un PC.

Vezi si:  Vacanta ideala in Zanzibar

Primul Chromebook care va beneficia de Android 9.0 Pie va fi cel mai probabil Pixelbook. Ceea ce inseamna ca va trebui sa mai avem rabdare cateva luni pentru a putea profita de el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *