Angajații își aleg alt loc de muncă din cauza salariului

Salariul este principalul motiv pentru care candidaţii aleg să îşi schimbe locul de muncă, potrivit unui sondaj realizat de o platformă de recrutare online din România, care arată că 54% dintre respondenţi au aplicat la un job nou doar pentru că salariul afişat pentru poziţia respectivă era mai mare decât câştigau ei.

„Eforturile companiilor de a atrage angajaţi potriviţi s-au intensificat, pe fondul unui volum de activitate crescut, iar acest lucru se observă cel mai bine în numărul mare de anunţuri publicate pe platforma de recrutare BestJobs. În acest sens, conform celui mai recent sondaj BestJobs, salariul este principalul motiv pentru care candidaţii aleg să îşi schimbe locul de muncă. 54% dintre respondenţi au spus că au aplicat la un job nou doar pentru că salariul afişat pentru poziţia respectivă era mai mare decât câştigau ei. În plus, aproape toţi participanţii la studiu (96%) au spus că preferă să ştie salariul pentru poziţia la care aplică încă de la citirea anunţului”, se arată în cel mai recent sondaj realizat de platforma de recrutare online menţionată.

Vezi si:  Bulgaria incepe discutii cu Bruxellesul pentru a adopta euro ca moneda paralela

De asemenea, 44% dintre cei care caută noi oportunităţi ezită să aplice la joburile care nu au salariul afişat, pe motiv că oferta salarială ar putea să fie sub nivelul pieţei. Alţi 46% dintre participanţii la sondaj spun că apreciază transparenţa în cazul anunţurilor care publică salariul şi 42% consideră că afişarea salariului este firească şi toţi angajatorii ar trebui să o practice.

Potrivit sondajului citat, salariul este, de asemenea, şi principalul criteriu în funcţie de care candidaţii analizează posibilitatea de a aplica la un job, declară 87% dintre aceştia, urmat de descrierea activităţii, importantă pentru 68%. Pentru 30% dintre ei este important nivelul de experienţă necesar, iar pentru alţi 20% posibilitatea de a lucra de la distanţă.

Aproximativ 39% dintre candidaţii care au răspuns sondajului BestJobs spun că ar aplica la un job chiar dacă salariul afişat este mai mic decât ar fi dispuşi să accepte, dar s-ar pregăti să negocieze în cadrul interviului. Pe 55% dintre respondenţi salariul mai mic din anunţ i-ar împiedica să aplice.

Vezi si:  Rata șomajului în UE a fost de 6,3%

„Înainte de a ajunge la interviu, candidaţii iau în calcul, în primul rând, dacă nivelul salariilor este în acord cu piaţa, lucru valabil pentru 73% dintre respondenţi. 59% se informează despre reputaţia companiei, citind păreri ale altor angajaţi ai companiei. 60% sunt curioşi să afle despre cultura, misiunea şi valorile companiei înainte de a participa la interviu, pe când, pentru alţi 52%, e importantă locaţia biroului. Profilul profesional al managerului este mai important decât site-ul companiei sau prezenţa acesteia în social media, conform studiului BestJobs, întrucât 20% dintre candidaţi au spus că analizează profilul managerului şi doar 10% site-ul companiei”, se mai arată în sondajul realizat de platforma de recrutare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *