Apple se apropie de o valoare de piata de 3 mii de miliarde de dolari

Doar patru procente pe bursa mai despart gigantul IT din SUA de valoarea de 3.000 de miliarde de dolari, adica mai mult decat actiunile companiilor din Germania si Arabia Saudita.

“Se dovedeste din nou ca Apple devine una dintre cele mai mari companii din lume. In plus, apropierea de acest prag de 3 mii de miliarde de dolari arata ca a inregistrat o crestere durabila. E limpede ca mai multi investitori, investitori noi, se simt confortabil investind in Apple pe termen lung” – e de parere Martin Yang, analist senior la Oppenheimer&Co Equity Research.

In momentul in care fabricantul de IPhone s-a apropiat la doar patru procente de pragul de 3 mii de miliarde de dolari, actiunile gigantului IT au crescut cu 1,6 la suta, ajungand la 174 de dolari. Investitorii pariaza pe soliditatea brand-ului si considera ca actiunile Apple sunt o excelenta valoare de refugiu. Cand actiunile sale vor ajunge la 182,85 dolari, Apple atinge pragul de 3 mii de miliarde de dolari, avand o valoare mai mare decat sunt capitalizate pe bursa Germania ori Arabia Saudita. Va deveni prima companie publica avand o capitalizare de piata de un asemenea nivel.

Vezi si:  Carrefour Italia anunta restructurari

“iPhone si serviciile sale sunt parte integranta din viata consumatorilor asa ca, intr-un fel, e socant sa vezi ca o companie capata proportiile unei tari. Dar e un rezultat firesc al unei companii care produce un articol strict necesar, care, intamplator, e de cea mai buna calitate” – e de parere analistul Martin Yang.

Pe locul urmator e corporatia Microsoft Corp, care, in octombrie, pentru scurta vreme, a luat locul Apple, pe pozitia de cea mai valoroasa companie din lume.  In aproape doi ani de pandemie COVID, actiunile companiilor IT, inclusiv ale celor de software, semiconductori si cloud, si-au marit substantial valoarea. Unul din motive e ca oamenii au stat mult acasa si au lucrat de acasa, fiind, asadar, dependenti de IT.

M.Vasiliu

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *