Australia: LVMH si Hermes cumpara ferme de crocodili

Din dorinta de a-si asigura aprovizionarea si de a sustine o cerere aflata in continua crestere, gigantul de lux LVMH si Hermes au multiplicat achizitionarea de ferme de corocodili in Australia, chiar daca cei doi giganti de lux detin peste 50% din fermele de crocodili situate pe teritoriul Australiei.

Intr-o regiune izolata in partea de nord a Australiei se ascunde o ferma achizitionata de LVMH. Aici sunt crescuti crocodilii cu solzi, ideali pentru gentile de mana. Accesibila doar prin intermediul elicopterului, aceasta ferma este situata intre multiple cursuri de apa, in mijlocul naturii. LMVH a achitionat-o in 2017.

Grupul s-a asociat companiei Hermes si ambii au facut in ultimii zece ani o veritabila razie prinre fermele situate pe teritoriul Australiei. Din octombrie pana in martie, acticitatea a fost mai intensa ca niciodata deoarece este perioada de eclozare. In jur de 4000 de oua sunt prelevate in fiecare an, inainte de a fi plasate intr-un incubator, pana la eclozare.

Vezi si:  Companiile fac tot mai multe achiziții din mediul online

In interiorul unei incaperi in care temperature ajunge la 33 de grade Celsius, ouale sunt asezate in incubatoare. De mentionat este fapul ca puii de crocodili sunt extrem de sensibili la temperatura. La inceputul fazei de incubatie se poate determina sexul acestora. Interesul acestor ferme este sa obtina cat mai multi masculi deoarece cresc mai rapid.

In marochinarie pielea situata pe burta crocodilului este cea mai folosita, celebrul model alcatuit din solzi mici este extrem de apreiciat in confectionarea posetelor de lux. In al treilea an de viata reptilele isi petrec timpul in parcele izolate prentru a se impiedica zgarieturile sau muscaturile pielii. Apoi, sunt sacifificati cu ajutrul unui pistol electric, la fel ca si bovinele. Mai apoi, pielea este trimisa la Singapore, intr-o ferma de tabacarie, cumparata tot de LVMH in anul 2011, care aprovizioneaza absolut toate marcile grupului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *