Avantajele automatizarii industriale pentru companii

image001

image001Directorii si administratorii marilor companii inteleg deja impactul pozitiv pe care automatizarea industriala il poate avea asupra productivitatii. Viteza si acuratetea prin care lucreaza aparatele le fac ideale pentru desfasurarea proceselor in fabrici si depozite.

Cu toate acestea, exista mai multe moduri in care sistemele de automatizare industriala pot imbunatati functionarea generala a unei afaceri. Acesti lucratori automatizati au, de asemenea, potentialul de a imbunatati dramatic siguranta, ceea ce duce la cresteri si mai mari ale eficientei depozitului si a centrului de distributie. Cand o companie apeleaza la aceasta tehnologie, va face mai mult decat sa introduca un element de eficienta in facilitatile sale.

Automatizarea industriala poate fi inteleasa pe scara larga ca un sistem care cuprinde tehnologii de interactiune si dispozitive de control automatizate care au ca rezultat functionarea automata a operatiunilor de fabricatie si controlul acestora fara interventia umana semnificativa. Procesul de automatizare foloseste de obicei dispozitive precum tablouri electrice de automatizare si diverse tipuri de tehnologii de comunicatii industriale.

Vezi si:  Piața mondială de smarphonuri, în scădere

Exista mai multe motive pentru care companiile opteaza pentru sisteme de automatizare industrial. Iata cateva dintre acestea:

Productivitate crescuta

La nivel ipotetic, firmele pot angaja sute de muncitori si ii pot face sa lucreze non-stop pentru a creste nivelul de productie. Chiar si dupa ce vor face acest lucru, oamenii vor avea nevoie de zile libere pentru concedii sau sarbatori legale. Astfel, productia nu isi poate atinge performanta maxima daca se bazeaza in totalitate pe angajatii umani.

Automatizarea industriala ajuta la obtinerea unei productivitati de aproape 100% prin munca continua de 24 de ore pe zi si 356 de zile pe an. Astfel, sistemele de automatizare nu vor obosi, nu vor avea nevoie de pause sau concedii si vor putea lucre fara intrerupere.

Flexibilitate ridicata

Oamenii au nevoie de instruire pentru noi procese. Adaugarea unei noi sarcini in linia de asamblare duce la multe ore de instruire pentru operatori. In plus, acestia trebuie sa se obisnuiasca cu noi procese care necesita timp, iar companiile pot suferi pierderi prin taxele generate de programele de training si perioadele de acomodare.

Vezi si:  Avantajele de a cumpăra camere de supraveghere pentru casa ta de la e-camere.ro

Dispozitivele de fabricatie pot fi programate pentru a indeplini sarcini variate. Noile procese si metode pot fi integrate instantaneu in procesul de fabricatie, lucru ce va creste semnificativ flexibilitatea productiei.

Mai multa siguranta

Anumite medii industriale sunt riscante pentru operatorii umani. Multe procese industriale utilizeaza substante chimice puternice si / sau tensiune electrica grea pentru fabricarea produselor.

Siguranta lucratorilor si a operatorilor poate fi o preocupare in astfel de cazuri. Tocmai de aceea, companiile trebuie sa asigure o compensatie financiara mare in caz de accidente de munca.

Sistemele de automatizare industriala se vor ocupa de toate lucrarile periculoase, oferind astfel companiilor posibilitatea de a redistribui sarcinile mai putin periculoase pentru operatorii umani.

 

Vrei sa aflii mai multe lucruri despre sistemele electrice de automatizare? Echipa Electrotehnics iti pune la dispozitie specialist in domeniul automatizarii industrial, gata sa iti ofere consultanta si indrumare, precum si seriozitate si professionalism pentru fiecare proiect!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *