Bancile europene au concediat peste 60.000 de angajati

Anul acesta, bancile europene au concediat peste 60.000 de angajati si perspectivele nu sunt deloc optimiste.

Cele mai mari banci europene au anuntat in 2019 concedierea colectiva a unui numar de 60.000 de angajati pe fondul ratelor scazute ale dobanzilor, al incertitudinilor legate de Brexit si al incetinirii cresterii economice. Numeroase din concedierile din Europa s-au inregistrat la bancile de investitii care sunt extrem de afectate de scaderea generala a veniturilor dar si de pierderea cotei de piata in favoarea rivalelor din America.

Cele mai severe si mai numeroase concedieri au fost la Deutsche Bank. Gigantul bancar anuntase, dupa ce a esuat in fuziunea cu Commerzbank, cel mai mare plan de restructurare din istoria sa, desfiintand pana in 2022 numai putin de 18.000 de locuri de munca. Dupa ce, anul trecut, Deutsche Bank mai eliminase in jur de 6000 de posturi. Banca, care inca nu a reusit sa isi revina dupa criza economica din 2008 vrea sa se concentreze pe Germania si Europa in special cu privire la operatiunile de retail si cele care sunt dedicate companiilor.

Vezi si:  Cat de important este salariul minim in momentul solicitarii unor credite nebancare

A doua mare banca germana, Commerzbank a anuntat ca urmeaza sa elimine 4300 de posturi la nivel mondial si ca urmeaza sa inchida 20 de agentii.

In Franta, grupul bancar Société Générale s-a numarat printre primii care au anuntat in 2015 o restructurare a retelei interne de retail, datorita scaderii frecventarii agentiilor sale dar si din cauza trecerii la operatiunile de digital banking. Intre anii 2016-2020, Société Générale a progamat o renuntare la aproximativ 3450 de posturi dintr-un total de peste 147.000 de angajati. Recent, a renntat la 1600 de angajati din cadrul diviziei de valori mobiliare si tranzactii.

Rivala sa, BNP Paribas a vertizat ca veniturile sale din tranzactionare au fost afectate de conditiile extreme de pe piata si ca urmeaza sa elimine aproximativ 2200 de locuri de munca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *