Bank of America ingropa marca Merrill Lynch

A doua banca din America, a anuntat luni, 25 februarie, o schimbare in ceea ce priveste numele esential al activitatii sale sub egida BofA sau Merrill mai pe scurt. Un adevarat simbol la 10 ani dupa criza financiara.

Banca ce are drept simbol un taur a fost simbolul firmelor triumfatoare de pe Wall Street. Dar, in anul 2008, in plina criza, banca Merrill Lynch, cea mai mare companie de brokeraj din lume, a fost cumparata de Bank of America, cu suma de 50 de miliarde de dolari.

La 10 ani de la criza, in 25 februarie 2019, Bank of America a anuntat « abandonarea » numelui de Merrill Lynch in majoritatea activitatilor sale. Aici intra si departamentul sau de investitii din cadrul stratetgiei sale de marketing si dorintei de reinnoire a imaginii sale.

Fara sa precizeze prea clar motivele actiunii sale, Bank of America invoca “actualizari de marca”.

Activitatile private ale bancii sau cele de gestionare de patrimoniu, se vor numi de acum inainte, foarte scurt, « Merrill ». Iar fata de alte firme sau nume mari de pe Wall Street, precum Wachovia sau Bers Strans, se pare ca Merrill Lynch, a reusit sa reziste destul de mult timp pana acum.

Si fiind foarte preocupata de uniformizare, Bank of America renunta si la marca US Trust, care va deveni Bank of America Private Bank.

Deci marca Merril Lynch va disparea incet din peisaj. Dar de fapt, va disparea un intreg monument. Charles Merrill a fondat firma in anul 1914, alaturi de Edmund Lynch. Dar inca de la fuziunea cu Bank of America, au aparut probleme legate de diferente culturale, deoarece vechii de la Merrill Lynch nu apreciaza deloc banca din cauza faptului ca este mai traditionala.

Dar pentru Bank of America este o etapa de rebranding, o noua etapa in dezvoltarea firmei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *