Bitcoin a sărit de 52.000 de dolari

Criptomoneda bitcoin a atins vineri o nouă cotaţie record, ajungând la un pas de o capitalizare de piaţă de 1.000 de miliarde de dolari, ignorând avertismentele analiştilor potrivit cărora este „spectacol economic secundar” şi oferă o protecţie redusă împotriva unei scăderi a preţului acţiunilor, potrivit Reuters.

Vineri, cea mai populară criptomonedă s-a apreciat cu 2,6%, până la un maxim istoric de 52.932 dolari, ceea ce înseamnă o creştere de peste 8% într-o săptămână şi un salt de aproximativ 60% de la începutul acestei luni.

Progresele spectaculoase înregistrate de bitcoin în ultimele luni au fost alimentate de semnalele că începe să fie acceptată de un număr din ce în ce mai mare de investitori şi companii, de la Tesla şi Mastercard până la BNY Mellon.

Ultimul salt înregistrat de bitcoin a dus capitalizarea sa de piaţă, valoarea tuturor monedelor bitcoin în circulaţie, la aproximativ 982 de miliarde de dolari, potrivit datelor furnizate de portalului online CoinMarketCap, în timp ce valoarea de piaţă a tuturor criptomonedelor a ajuns la 1.600 de miliarde de dolari.

Vezi si:  40 de banci germane vor sa ofere servicii in cripto monede

Analiștii rămân sceptici

Cu toate acestea, mulţi analişti şi investitori sunt în continuare sceptici când vine vorba de monedele digitale slab reglementate şi cu evoluţii volatile, având în vedere că în continuare nu sunt utilizate la scară largă în magazine.

Analiştii băncii JP Morgan susţin că preţurile actuale la bitcoin sunt cu mult peste estimările lor referitoare la valoarea adecvată. Adoptarea pe scară largă creşte corelaţia dintre bitcoin şi activele ciclice, are cresc şi scad odată cu ciclurile economice, ceea ce pe cale de consecinţă diminuează beneficiile unei diversificări în zona criptomonedelor, susţin analiştii băncii americane într-un raport.

Bitcoin este un „spectacol economic secundar”, adaugă analiştii de la JP Morgan, potrivit cărora inovaţiile din tehnologia financiară şi expansiunea platformelor digitale în domeniile creditului şi plăţilor reprezintă „adevărata poveste de transformare financiară în epoca COVID-19”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *