Bitcoin e la cel mai scazut nivel din ultimele 6 luni

Cea mai mare criptomoneda si-a pierdut aproape 9 la suta din valoare la tranzactiile de luni, 24 ianuarie, ajungand la 33.058 dolari.

Este cel mai scazut nivel din 23 iulie, 2021. Bitcoin a scazut la jumatate fata de luna noiembrie, cand ajunsese la 69.000 de dolari. In 24 de ore, au fost pur si simplu “sterse” de pe piata cripto monedelor nu mai putin de 130 de miliarde de dolari.

Motivele tin in primul rand de situatia incerta din Ucraina. Exista temeri ca Rusia va ataca Ucraina pentru a recuceri noi teritorii, dupa anexarea Peninsulei Crimeea, in 2014. Tensiunile geo-politice se oglindesc imediat in sfera economica si financiara, iar cripto valutele nu au cum sa scape de acest trend. Valorile cu grad de risc, cu sunt cripto monedele, sunt primele vandute de investitorii mici in cazul in care se profileaza o criza majora pe scena internationala. In schimb, “balenele” – investitorii puternici – asteapta scaderea pretului tocmai pentru a cumpara criptomonede. Totusi, potrivit unor analisti, pragul pana la care ar fi fost dispuse balenele sa astepte ar fi fost 39.000 de dolari. Prabusirea la putin peste 33.000 ar putea ridica probleme mai mari. Multi experti cred ca, daca timp de o saptamana, Bitcoin reuseste sa se mentina la peste 30.000 de dolari, ar putea apoi sa-si revina in ritm accelerat.

Vezi si:  Enigma, cel mai mare diamant negru din lume, a fost cumparat cu cripto monede

“Bitcoin se va confrunta cu fluctuatii, urcand si coborand, pana ce conditiile macro-economice se stabilizeaza” – e de parere Mark Elenowitz, presedintele unei companii de servicii bursiere, citat de Reuters.

Cripto valutele mai mici, in descrestere

Daca cea mai puternica moneda cripto scade, atunci si cele mai mici isi pierd valoarea, tinand cont ca ele evolueaza in tandem cu Bitcoin. Ether, numarul doi, a scazut cu 13 la suta, ajungand la 2.202 dolari, cel mai scazut nivel din iulie 2021. Binance Coin inregistreaza o scadere de 12 procente.

M.Vasiliu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *