Bitcoin se apropie de 20.000 de dolari

Cripto moneda Bitcoin a ajuns luni la $19,864 dolari, inregistrand o crestere de 174 la suta de la inceputul anului.

De la 21 octombrie, Bitcoin a crescut cu 40 la suta, dupa ce gigantul platilor online, Paypal, a lansat serviciul de cumparare, vanzare si tranzactii in criptomonede.

Cotatia Bitcoin (BTC) a atins un record absolut, ajungand la 19,864 dolari. Moneda cripto si-a sporit valoarea cu 8 la suta in 24 de ore, cu 5 la suta fata de saptamana trecuta si cu 40 la suta in ultima luna.

Cresterea spectaculoasa a primei cripto monede din lume a fost provocata de faptul ca exista cerere tot mai mare pe piata, atat din partea investitorilor institutionali, cat si a celor mai mici, care considera ca moneda virtuala e un refugiu in aceasta perioada si un scut de protectie impotriva inflatiei.

Este mai ales optiunea tinerei generatii si a investitorilor creativi. “Aurul a devenit mai putin relevant, mai ales pentru tanara generatie, iar trecerea de la aur la Bitcoin de-abia a inceput” – crede Vijay Ayyar, seful Asia Pacific & Luno Exchange.

Vezi si:  Libra – noua criptomoneda de la Facebook pune mari probleme utilizatorilor

“Bitcoin e un refugiu natural pentru cei care vor sa evite inflatia, cauzata de faptul ca bancile centrale tiparesc bani” – e de parere Serghei Nazarov, co-fondator Chainlink. Alti experti vorbesc despre “o revolutie monetara in contextul COVID 19” si mentioneaza faptul ca “bitcoin nu se gaseste usor, e o moneda suverana, exact de ce au nevoie bogatii lumii pentru a-si plasa averea”.

M.Vasiliu

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *