Bogatii au devenit si mai bogati in pandemie

Un clasament realizat de Capgemini, firma de consultanta specializata in monitorizarea preturilor actiunilor, obligatiunilor si investitiilor, arata ca in 2020 numarul persoanelor care detin o avere neta de cel putin un milion de dolari a crescut cu 6,3 la suta.

Astfel, numarul milionarilor din lume a trecut de 20 milioane anul trecut, cand, din cauza COVID, omenirea a trecut prin cea mai grava criza sociala si sanitara, cu efecte uriase asupra tuturor domeniilor economcie, industriale si financiare. In prezent, potrivit Capgemini, numarul celor ce au o avere de cel putin un milion de dolari a ajuns la 20,8 milioane. Averea detinuta de de acest grup de persoane a crescut cu 7,6 la suta si totalizeaza 80 de mii de miliarde de dolari. Parte din castiguri se datoreaza cresterii actiunilor la bursa.

Tarile cu cei mai multi oameni bogati

In topul tarilor cu cei mai multi bogatasi, pe primul loc se afla Statele Unite. Urmeaza Japonia si Germania. Impreuna, in aceste tari se afla 60 la suta dintre milionarii lumii. Cea mai rapida crestere s-a inregistrat printre persoanele ultra bogate, cu o avere de peste 30 de milioane de dolari. Numarul acestora a crescut cu 9 la suta.

Vezi si:  Statele Unite ale Americii: in faliment, First Republic Bank este cumparata de JPMorgan

Alte concluzii

In pofida unui mediu volatil, sectorul servicii financiare IT a inregistrat o crestere de 11 la suta, in al patrulea trimestru al anului trecut, comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior, arata raportul. Este un sector are in timpul crizei  COVID s-a dovedit extrem de rezistent.

M.Vasiliu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *