Brazilia legalizeaza crypto ca metoda de plata

Jair Bolsonaro, presedintele Braziliei, a semnat un proiect de lege care vizeaza legalizarea si reglementarea Bitcoin (BTC) si a altor criptomonede ca mijloc de plata in aceasta tara.

Legislatia stabileste cadrul oficial pentru comertul si utilizarea „monedelor virtuale” in Brazilia, potrivit ziarului oficial al guvernului federal al tarii. Proiectul de lege, care a fost aprobat anterior de Congres, a fost semnat miercuri si publicat in ziua urmatoare.

Prin urmare, valutele nationale si straine, monedele electronice, instrumentele care ofera beneficii (cum ar fi punctele si recompensele din programele de loialitate), precum si valorile mobiliare si activele financiare nu sunt afectate de acest proiect de lege.

Furnizorii de active virtuale sunt definiti ca fiind entitati care presteaza unul sau mai multe dintre urmatoarele servicii in numele unor terti: schimb intre actiuni virtuale si monede nationale sau straine sau intre unul sau mai multe active virtuale; transfer de active virtuale; custodie sau administrare de active virtuale sau de instrumente de control al unor astfel de active; si participarea la servicii financiare si prestarea de servicii legate de oferirea de catre un emitent sau de vanzarea de active virtuale.

Rezidentii Braziliei nu vor putea folosi criptoactivele ca mijloc legal de plata in aceasta tara.

In ceea ce priveste activitatile ilegale care implica criptomonede, proiectul de lege prevede ca autorii vor fi pedepsiti cu amenda si pana la 8 ani de inchisoare.

Noul proiect de lege va intra in vigoare in termen de 180 de zile de la data publicarii oficiale.

Se asteapta ca Banca Centrala a Braziliei (BCB) si Comisia braziliana pentru valori mobiliare si burse (denumita CVM) sa colaboreze pentru a supraveghea pietele cu doua roluri distincte: se asteapta ca BCB sa se concentreze pe criptoactivele utilizate ca solutie de plata, in timp ce CVM va supraveghea criptomonedele utilizate in scopuri de investitii. Cu toate acestea, autoritatile guvernamentale care vor actiona in calitate de supraveghetori nu au fost inca selectate.

Sursa: https://fr.cryptonews.com/news/le-bresil-legalise-les-paiements-crypto-vers-une-adoption-plus-large-du-bitcoin-fr.htms

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *