Bulgaria reia licitația pentru rețeaua 5G

Autoritatea de reglementare în domeniul telecomunicaţiilor din Bulgaria a anunţat că va organiza o nouă licitaţie, în data de 6 aprilie, pentru atribuirea a trei licenţe 5G, după ce decizia sa anterioară de a aloca aceste licenţe fără competiţie a fost contestată în instanţă de operatorul Vivacom.

La începutul acestei luni, Comisia pentru Reglementare în Comunicaţii (CRC) din Bulgaria a decis să închidă o licitaţie pentru atribuirea de frecvenţe 5G şi în schimb a acordat fiecăruia din cei trei mari operatori de telecomunicaţii câte o licenţă în spectrul de frecvenţă 3,6 GHz fără competiţie, după ce a revizuit dosarele de candidatură depuse de aceştia în cursul licitaţiei.

Miercuri, Comisia pentru Reglementare în Comunicaţii a informat că decizia sa de a lansa o nouă procedură de licitaţie este sprijinită de cei trei mari operatori de telecomunicaţii din ţară: Vivacom (companie controlată de United Group), A1 (parte din grupul austriac A1 Group) şi Telenor Bulgaria (deţinut de grupul ceh de investiţii PPF).

Vezi si:  De ce joburile la stat sunt atât de prețioase. Salariile pentru ele au crescut chiar și pe timp de pandemie!

„Autoritatea de reglementare a hotărât să revină asupra deciziei anterioare pentru a urgenta procesul şi a evita proceduri îndelungate în justiţie”, a precizat preşedintele CRC, Ivan Dimitrov, adăugând că data la care va avea loc licitaţia este 6 aprilie.

Trei companii participă la licitație

Vivacom, A1 şi Telenor Bulgaria vor face fiecare o ofertă pentru o anumită bandă de frecvenţă în spectrul 3,6 GHz.

Preţul de pornire pentru fiecare licenţă, valabilă pentru o perioadă de 20 de ani, a fost stabilit la 4 milioane de leva (2,43 milioane de dolari). Fiecare companie poate obţine o singură licenţă şi cel care face cea mai bună ofertă va avea dreptul la prima alegere pentru una dintre cele trei benzi de 100 MHz din spectrul de 3,6 GHz.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *