Bursa de la Bucuresti (BVB) a deschis pe rosu

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis sedinta de luni cu toti indicii in scadere. Indicele BET s-a depreciat cu 1,07 la suta.

Agentia Reuters noteaza ca bursele de pe pietele emergente  au inceput saptamana intr-o pozitie slaba, dupa ce Organizatia Mondiala a Sanatatii a anuntat ca, la nivel global, numarul cazurilor COVID-19 e in crestere.

La Bucuresti, indicele principal BET, care arata evolutia celor mai lichide 16 companii, inregistra o depreciere de 1,07 la suta, iar indicele BET-Plus, care arata evolutia celor mai lichide 37 de actiuni de la BVB, era in scadere cu 1,04 la suta. Majoritatea indicillor din Europa Centrala si de Est au fost in declin in primele ore ale zilei de tranzactionare.

BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic si al utilitatilor, era pe minus cu 0,64 la suta. Cele mai pronuntate scaderi ale valorii actiunilor s-au inregistrat in cazul Nuclearelectrica (-5,74 la suta), Erste Group Bank (-3,48 la suta).

Vezi si:  S&P a decis sa mentina ratingul la BBB

In Suedia, Banca Centrala a anuntat ca situatia economica s-a stabilizat in mai si iunie. Unele firme dau semne de revenire, dar expertii spun ca revenirea la normal, sau aproape de normal, va dura 9 luni cel putin.

In Marea Britanie, lira sterlina s-a apreciat in raport cu dolarul american, ajungand peste 1,24 USD, dupa trei saptamani de slabiciune pe bursele asiatice.

Investitorii de pe pietele europene dau semne de nervozitate, dupa ce s-a anuntat ca Germania se confrunta cu o crestere mare a numarului de cazuri COVID-19, iar rata de raspandire a crescut de la 0,79 la peste 2,4.

M.Vasiliu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *