De Ziua Naţională a României, Ford a livrat către pieţele europene primele autoturisme Ford Puma produse la fabrica din Craiova, au anunţat reprezentanţii companiei printr-un comunicat de presă.
„De Ziua Naţională a României, Ford a încărcat primul tren cu unităţi Ford Puma destinate clienţilor noului model produs la Craiova. Primul tren – pe care sunt transportate aproape 300 de maşini – a fost încărcat deja cu destinaţia Flushing, Olanda. Ulterior, acestea vor fi transportate pe vapor către Marea Britanie. Suntem foarte bucuroşi că lansarea noului model se desfăşoară conform planului. Echipa de lansare a lui Ford Puma, echipa Ford Craiova şi furnizorii noştri au făcut o treaba excelenta”, spune preşedintele Ford România, Ian Pearson.
Ford România mai anunţă că pe măsură ce producţia avansează, va continua sa trimită unităţi ale modelului Puma în toate ţările din Uniunea Europeana, pentru a sprijini lansarea comercială care va demara în ianuarie.
Ford a început producţia noului SUV Puma în luna octombrie 2019. Pentru lansarea acestui nou model, compania susţine că a investit 200 de milioane de euro şi a finalizat în acest an procesul de recrutare a aproximativ 1.700 de noi angajaţi: operatori de bază şi personal calificat. Totodată, pentru a răspunde cererii crescute de pe piaţa europeană, Ford a introdus al treilea schimb la fabrica din Craiova. În acest moment, Ford Craiova are aproximativ 6.200 de angajaţi care lucrează în trei şi patru ture atât pentru producţia de vehicule, cât şi pentru cea de motoare.
Pe lângă cele doua SUV-uri, EcoSport şi Puma, Ford produce la Craiova mult-premiatul motor de 1.0 litri EcoBoost în variantele 95 CP, 125 CP, 125 CP mHEV şi 155 CP mHEV.
În contextul în care Ford a ales Ziua Națională a României pentru a lansa primele modele Ford Puma fabricate la Craiova, este clar că investițiile semnificative și efortul echipei au pus fabrica românească pe harta globală a producției auto de calitate. Experimentând deja impactul acestei lansări, pot spune că pe lângă creșterea economică și locurile de muncă generate, acest demers a alimentat și mândria națională, demonstrând capacitatea României de a livra produse de top către piețele internaționale. Este o lecție valoroasă despre cum planificarea strategică și muncă bine coordonată pot transforma provocările în oportunități reale. Așadar, poate că este momentul să ne gândim cum putem aplica aceeași determinare și viziune în propriile noastre proiecte.