Care este cea mai bună soluție de stocare în cloud în funcție de nevoi?

shutterstock_1196680198

Soluțiile de stocare în cloud reprezintă o alternativă practică la opțiunile fizice de stocare a datelor care nu sunt la fel de scalabile și flexibile, în special în cazul companiilor aflate într-o continuă expansiune. Vei beneficia de servicii complete, capacitatea de stocare și mentenanța necesară fiind asigurate de furnizori specializați. Prin utilizarea stocării în cloud, afacerea ta va beneficia de o infrastructură virtuală care impresionează cu nivelul de accesibilitate, scalabilitate și personalizare a datelor și a platformelor de lucru.

Dacă vrei să te bucuri de astfel de beneficii, în continuare poți descoperi mai multe detalii despre soluțiile de stocare în cloud și cum o poți alege pe cea mai bună pentru nevoile tale.

Cum funcționează stocarea în cloud?

Prin alegerea unor soluții cloud pentru afacerea ta, vei muta toate datele organizației tale de pe dispozitivele de stocare fizice pe servere online. Blocurile de date sau fișierele ajung la nivelul cloud-ului prin intermediul internetului. La destinație sunt replicate și stocate pe mai multe servere pentru a se asigura accesibilitate. Ulterior, în orice moment, toate aceste date pot fi regăsite prin intermediul unei interfețe utilizator care poate fi personalizată pentru fiecare client în parte.

Principalul avantaj al unei astfel de soluții este posibilitatea de a partaja fișiere chiar și în cele mai îndepărtate zone al globului. În plus, modificările efectuate de fiecare utilizator cu drepturi de acces asupra unui set de date sau a unor fișiere sunt sincronizate. Vei beneficia și de scalabilitate, putând mări capacitatea de stocare de care ai nevoie în orice moment, măsuri de securitate a datelor avansate și costuri de stocare a datelor mai reduse pentru că nu va mai trebui să investești în echipamente fizice.

Cum alegi o soluție de stocare a datelor în cloud adecvată?

Pentru a putea selecta o soluție de stocare a datelor în cloud care funcționează excelent pentru nevoile afacerii tale, este important să ții cont de:

Modul de distribuire al spațiului de stocare în cloud

Trebuie să decizi încă de la început dacă angajații au nevoie de un spațiu de stocare pe care îl partajează sau fiecare ar trebui să beneficieze de o cotă individuală. De multe ori, furnizorii de servicii de stocare în cloud stabilesc un tarif per utilizator, fiecare primind un anumit spațiu de lucru. O astfel de soluție este mai scalabilă, dar poți ajunge să plătești pentru un volum de stocare a datelor neutilizat.

În alte situații, poți alege o subscripție care permite conexiuni utilizator nelimitate la un director static partajat. Prin urmare, această soluție este mai potrivită pentru angajații care nu au nevoie de acces la numeroase documente personale. De cele mai multe ori, furnizorii de soluții cloud pot personaliza oferta cu ușurință.

Măsurile de securitate

Și datele stocate în cloud sunt vulnerabile la atacuri cibernetice și viruși. Din acest motiv, este important să te asiguri că soluția aleasă beneficiază de măsuri de securitate avansate. Este preferabilă criptarea end-to-end. În acest caz, datele pot fi criptate și decriptate numai pe stații de lucru locale, deci numai de către persoane autorizate din cadrul companiei tale.

Dacă datele stocate nu sunt extrem de sensibile, furnizorii acestui tip de serviciu cloud oferă cel mai adesea protecție în timpul stocării datelor și pe durata transferului lor. Se utilizează protocolul de securitate SSL (Secure Sockets Layer) sau TLS (Transport Security Layer) pentru criptarea datelor.

Compatibilitatea cu software-ul existent

Te vei bucura de toate beneficiile soluțiilor de stocare a datelor în cloud fără a întâmpina probleme atunci când acestea interacționează adecvat cu celelalte soft-uri pe care le utilizezi. Opțiunile moderne precum Microsoft 365 dispun de integrare în cloud, dar nu este cazul tuturor aplicațiilor pe care afacerea ta le rulează zilnic. Pentru a elimina un astfel de neajuns, este important să te asiguri că furnizorul ales oferă suport pentru interfețe de programare a aplicației (API – Application Programming Interface).

Pentru a beneficia de cea mai bună soluție de stocare în cloud pentru afacerea ta, este important să ai în vedere toate aceste aspecte și să soliciți sfatul unui profesionist care poate personaliza fiecare opțiune în parte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *