Care este efectul iernii cripto asupra companiilor blockchain?

Coindesk a realizat un sondaj asupra unui numar de 45 de start-up-uri blockchain, aratand efectul pe care il are « iarna cripto », efectele pe care le-a avut asupra industriei cripto. 40 din cele 45 de companii analizate au aratat o prognoza pozitiva pentru anul urmator, chiar daca, in cele mai multe din cazuri, acest lucru presupune o finantare suplimentara.

Nimeni nu este fericit din cauza actualei situatii a pietei insa fondatorii proiectelor nu arata nicio intentie in a abandona initiativele. Asta deoarece banii investiti sunt extrem de greu de recuperat iar “iarna cripto”, dupa parerea specialistilor, este mult exagerata. Specialistii recomanda reintoarcerea la comportamente normale.

Boost, o companie de investitii, s-a angajat sa investeasca in numai putin de 100 de companii cripto in 2014, anul trecut reusind intr-un final sa isi duca acest obiectiv la bun sfarsit.

Strategia principala a fost aceea de a nu realiza o oferta initiala de monede. Pe scurt, companiile au hotarat sa construiasca proiecte fara sa isi asume riscul de a imprumuta bani.

In timpul “iernii cripto” dezvoltatorii trebuie sa se imbrace gros

Numeroase dintre echipele de inalta calitate care au strans fonduri prin ICO au reusit, de asemenea, sa supravietuiasca. Ricky Li, fondatorul companiei Altonomy, o firma de tranzactionare si consultanta, a declarat clientilor sai ca firma o sa lichideze suficient ETH, astfel incat sa aiba cel putin doi ani  garantati de stabilitate financiara.

Li i-a sfatuit  pe ceilalti pionieri cripto sa transfere o mare parte din ETH in indici cripto. Astfel, acestia nu vor mai fi expusi la un singur activ.

“Ne asteptam la o recesiune destul de prelungita”, a declarat Matt Luongo, liderul proiectului Keep. Acesta construieste un sistem menit sa stocheze datele private pe blockchain.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *