Care sunt cele mai importante banci din lume?

Traim intr-o epoca marcata de numeroase schimbari in toate domeniile, mai ales din cauza crizei sanitare care a afectat pe toata lumea in ultimii doi ani. Aceasta criza a provocat numeroase schimbari in clasamentul celor mai mari si mai bogate banci din lume.

1.Industrial & Commercial Bank of China

Banca chinezeasca a devenit cea mai mare banca din lume cu un capital total de 170 de miliarde de dolari. Numara in egala masura peste 381 000 de angajati in intreaga lume. In urma cu putin timp, banca si-a deschis prima agentie in Spania, la Madrid mai precis.

2. China Construction Bank

Capitalul sau se ridica la suma de 131 de miliarde de dolari si numara numai putin de 291 000 de persoane. In plus, cresterea sa este inevitabila. Drept marturie pentru acest lucru sta faptul ca banca detine deja 16,6% din Bank of America. De altfel, banca continua sa incheie acorduri de colaborare cu alte entitati importante precum Banco Santander.

3.JPmorgan Chase

Banca rezultata din fuziunea dintre JPmorgan & Co. si Chase Manhattan a fost una din entitatile americane care au avut cel mai mult de suferit in cauza crizei financiare. A primit suma de 25 de miliarde de dolari in cadrul unui plan de salvare instituit de guvernul american. Capitalul sau total se ridica la suma de 60 de miliarde de euro.

4. Mitsubishi UFJ Financial

Singurul reprezentant japonez din acest top, dispune de un capital de 48 de miliarde de dolari si un total de 85 000 de angajati.

5.Banco Santander

Banca spaniola este singura banca europeana care se se afla intr-un top al celor mai importante si mai mari banci din lume. Datorita expasniunii sale mondiale si implantarii pe teritoriul Americii Latine, achizitiile si acordurile facute cu alte entitati importante a reusit sa se impuna. Dispune de un capital total de 45 de miliarde de dolari si are numai putin de 140 000 de angajati.

Sursa: mediacritikat.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *