Carrefour cedeaza 80% din actiunile sale in China

Grupul chinezesc Suning.com va varsa suma de 620 de milioane de euro gigantului in domeniul distributiei, care are parte de unele dificultati in aceasta tara.

Grupul Carrefour se decupleaza incetul cu incetul de China. Gigantul din domeniul distributiei a anuntat intr-un comunicat din 23 iunie ca urmeaza sa cedeze 80% din actiunile sale locale grupului chinezesc Suning.com pentru fabuloasa suma de 620 de milioane de euro. Aceasta tranzactie ar trebui sa fie finalizata pana la sfarsitul anului 2019.

Pretul de 620 de milioane de euro ar putea face obiectul unor ajustari la data realizarii tranzactiei, in functie de evolutia indatorarii nete si in functie de nevoile fondurile de rulare ale Carrefour. In urma acestei operatiuni, Carrefour isi va pastra 20% din actiuni din noul ansamblu si doua sedii din sapte.

Acordul incheiat cu Suning.com prevede, printre altele, diverse modalitati si “ferestre” in cursul urmatorilor patru ani pentru a ceda grupului chinez aceasta participare reziduala de 20% detinuta de Carrefour.

Vezi si:  Consumul de gaze a scăzut în Europa

Peste 200 de hypermarket-uri si magazine de proximitate (Express)

Aceasta operatiune in numerar valorizeaza Carrefour China pe baza unei valori de intreprindere de 1,4 miliarde de euro, suma care include fondurile proprii, diverse datorii si valori de interese minore.

Prezent in China din 1995, Carrefour China opereaza 210 hypermarketuri si 24 magazine de proximitate. Aceasta entitate a generat in 2018o cifra de afaceri de 3,6 miliarde de euro si a inceput sa cunoasca o serie de dificultati in aceasta tara de cativa ani deja. Cat despre Suning.com, acesta reprezinta un gigant in domeniul distributiei in China cu peste 8881 de magazine in peste 700 de orase si a treia platforma de e-commerce din tara, conform datelor prezentate in comunicatul oferit de Carrefour.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *