Carrefour Italia anunta restructurari

Carrefour Italia a anuntat ca de la 1 octombrie va implementa un plan de restructurare care vizeaza reducerea costurilor si numarului de locuri de munca, majoritatea investitiilor in e-commerce si incheierea unui parteneriat in China cu scopul de a stimula profiturile si veniturile. Principalul obiectiv este acela de a concura cu Amazon, celebrul distribuitor online.

Vanzarile online si pandemia au afectat enorm Carrefour Italia care a anuntat, incepand cu data de 1 octombrie un plan de restructurare. Un plan care se traduce prin eliminarea a 770 de locuri de munca, eliminare care poate ajunge pana la 1800 conform sindicatului citat de presa.
Planul are drept scop imbunatatirea competitivitatii a supermarketurilor si hypermarketurilor, ajustarea organizatiei interne pentru a se concentra asupra activitatilor care servesc punctele de vanzare conform declaratiilor grupului.

Carrefour subliniaza ca vrea sa isi regaseasca astfel rentabiltatea si o dezvoltare durabila intr-un context de schimbari structurale in cadrul distributiei, inclusiv evolutia pietei spre digitalizare si proceduri automatizate si impactul pandemiei Covid-19 asupra modului de consum al italienilor.

Vezi si:  Germania reactivează centralele pe cărbune

Aproximativ 600 de colaboratori din punctele de vanzari directe si 170 de angajati vor fi afectati de aceste masuri.

4,66 miliarde de euro, cifra de afaceri in 2020

Compania a declarat ca prevede implementarea unui plan social bazat doar pe voluntariat. Conform sindicatului Uilucs, citat de cotidianul Il Sole 24, numai putin de 1800 de locuri de munca – si 100 de puncte de vanzare – ar fi amenintate de acest plan de restructurare, adica numai putin de 10% din efectivul italian al grupului.

Carrefour Italia a realizat in 2020 o cifra de afaceri de 4,66 de miliarde de euro pentru 1450 de magazine si 15.000 de colaboratori. Daca se va ajunge in cele din urma la u numar de 1800 de concedieri ramane sa vedem in viitorul apropiat, dupa 1 octombrie vom sti cu siguranta mai multe lucruri. Insa, cert este faptul ca lucrurile nu arata deloc bine, ca se elimina 770 de posturi, ca 1800.

Vezi si:  Statul ar putea suporta două luni de șomaj tehnic pentru companii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *