Căști wireless sau căști cu fir: avantaje și dezavantaje

akhil-yerabati-Q2uV5TkjNz8-unsplash

Petreci mult timp în transportul în comun, îți plac plimbările solo în parcuri sau chiar pe trotuarele din centrul orașului, stai în locuință cu alte persoane care nu au aceleași gusturi muzicale ca ale tale? Atunci soluția este foarte simplă, însă întrebarea este următoarea: căști cu fir sau wireless? Iată cum le alegi!

Căștile wireless

Căștile wireless continuă să devină din ce în ce mai populare și achiziționate de clienții de toate vârstele și preferințele, fiind perfecte de purtat chiar și în perioadele de activități fizice.

Există mai multe modele, calitative și durabile, precum: airpods, in-ear sau over-ear/ overhead, astfel încât să poți alege întocmai produsul pe care-l îndrăgești. Indiferent de design, ele se conectează la smartphone-ul, tableta sau computer prin Bluetooth și oferă o experiență de ascultare muzicală de neegalat.

Avantajele căștilor wireless

 • Folosesc tehnologia radio pentru a transfera semnalul audio de la device la căști; oferind un sunet plăcut și de calitate.
 • Poate fi compatibil cu orice model de telefon, spre deosebire de căștile cu cablu ce au nevoie de un anumit adaptor pentru noile modele de smartphone.
 • Nu mai ai grija cablului care s-ar putea agăța de haine sau, mai rău, de obiectele din jurul tău.
 • Dacă ai o ținută fără buzunare, atunci vei putea fără nicio problemă să pui telefonul în poșetă sau rucsac și să asculți muzică. La polul opus, va fi foarte inconfortabil să ai smartphone-ul în ghiozdan și să atârne un cablu din acesta.
 • Sunt ușor de transportat, compacte și pot fi puse chiar și în cel mai mic buzunar al genții tale.
 • Sunt excelente de utilizat atunci când faci sport în aer liber, la sala de fitness sau acasă deoarece oferă un plus de libertate de mișcare.
 • Spre deosebire de căștile cu fir, al căror cablu se poate strica foarte repede din cauza structurii fragile, căștile wireless pot fi protejate mult mai bine, mai ales dacă le porți permanent la gât sau în carcasa specială.
Vezi si:  Google va investi un miliard de euro în Germania

Căștile cu cablu

Atunci când intră în discuție o pereche de căști cu cablu, nimic nu este dificil! Toată lumea a folosit cel puțin o dată căști cu cablu. Sunt confortabile și prezente pe piață în numeroase modele și culori, însă adesea te pot împiedica din a asculta piesele tale favorite în anumite situații.

Avantajele căștilor cu cablu

 • Sunt ușor de utilizat atât de copii, adulți și seniori deopotrivă: doar introduci cablul în mufa telefonului mobil, tabletei, laptopului sau PC-ului și dai play la melodii sau serial!
 • Există căști cu cablu pentru orice buget, iat majoritatea dintre modelele disponibile pe piață vor avea un preț atractiv pentru tine, în defavoarea celor wireless.
 • Căștile cu fir folosesc semnale analogice, lucru care îmbunătățește considerabil sunetul.
 • Căștile cu cablu pot fi conectate și la modelele vechi de dispozitive, pe când cele cu conectivitate Bluetooth s-ar putea să nu poată fi conectate la acestea din cauza incompatibilității versiunii sistemului de operare.
 • Căștile cu fir oferă sunetul în timp real, spre deosebire de cele wireless, deoarece Bluetooth-ul tinde să întârzie transmisia de la device la căști pentru câteva milisecunde.
 • Au autonomie nelimitată. Atât cât device-ul are baterie, vei putea asculta piesele favorite.
Vezi si:  Panouri fotovoltaice vs panouri solare termice

Indiferent de căștile pe care le alegi, fie ele cu cablu sau wireless, asigură-te că investești într-o pereche calitativă, care să-ți ofere întocmai sound-ul de care ai nevoie pentru a te bucura de playlistul favorit. Nu în ultimul rând, dacă optezi pentru căști wireless, atunci ai nevoie de unele cu baterie de lungă durată care să nu te lase la greu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *