Cat costa sa intretii masina intr-un an

intretinerea masinii

intretinerea masiniiAtunci cand vine vorba despre intretinerea masinii, costurile variaza destul de mult, doar ca exista unele costuri care sunt destul de asemanatoare in cazul unor masini, de aceea trebuie sa tineti cont de acestea.

Care sunt obligatiile de achitat?

Chiar inainte de a porni la drum, va trebui sa te gandesti la achitarea unor obligatii, acestea fiind diferite in functie de model, dar si de caracteristicile tehnice ale masinii. In primul rand, asigurarea RCA este un prim aspect de avut in vedere. Pentru persoanele cu varsta mai mica de 30 de ani, soferul va trebui sa plateasca anual o suma de maximum 1000 de lei. Preturile scad in momentul in care soferul a depasit varsta de 31 de ani.

Pe langa aceste costuri, se mai numara si costurile cu impozitul auto, dar si cele cu rovinieta. Va mai trebui asadar sa mai platiti inca 28 de euro in plus pentru rovinieta. In ceea ce priveste costul carburantului, acest cost variaza destul de mult, in functie de cat va trebui sa calatoriti. Pentru un sofer care nu este la volan prea mult timp pe an, suma de 2500 de lei data pe carburant ar putea fi suficienta. Pe de alta parta, un sofer care parcurge mai multi kilometri va trebui sa plateasca si sume care pot ajunge undeva la 10.000 de lei pentru aceeasi perioada de timp.

Vezi si:  CForce 1000 Overland, cel mai puternic ATV din gama CFMOTO, vine excelent echipat pentru off-road

Ce alte plati mai trebuie facute?

Pe langa aceste plati de baza, mai exista si alte plati care pot aparea si va trebui sa le achitati si pe acestea. Vizitele la mecanicul auto costa si ele, iar o simpla revizie ar putea ajunge sa coste undeva intre 300 si 1000 de lei. De exemplu daca aveti nevoie de un nou set lamele stergator parbriz Opel Astra J, va trebui sa achitati suma corespunzatoare pentru acest set. Mai puteti tine cont si de pretul unei inspectii I.T.P, acest pret fiind cuprins intre 100 si 200 de lei, el depinzand in functie de clasa in care se afla masina.

Tineti cont si de micile interventii, precum si de piesele de schimb care vor mai adauga cateva sute de lei anual la cheltuielile pe care le implica masina voastra. Aceste cheltuieli pot fi mai mici sau mai mari. Pe langa acestea, mai sunt si alte cheltuieli pe care le puteti avea in vedere. Exista costuri care pot varia in functie de situatia fiecarui sofer. De exemplu, daca va achizitionati o masina care este deja echipata cu anumite lucruri, atunci veti putea face economii din acest punct de vedere si sa va bucurati de o masina care are tot ce va trebuie.

Vezi si:  Ultima modă la Paris: Pescar de trotinete

Nu uitati si de lichidul de parbriz, parcarile, precum si spalatul masinii, aceste costuri adaugandu-se si ele atunci cand aveti o masina. Taxele de pod sunt si ele diverse, acestea fiind cuprinse intre 26 si 30 de lei pentru o traversare. Mai sunt si tarifele percepute de autoritatile altor state, acestea ridicandu-se la minimum 30-40 de euro pe o perioada de sapte zile. Dupa cum vedeti nu este neaparat ieftin sa detineti o masina, dar ea va aduce satisfactia pe care o doriti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *