Cat costa un implant dentar in 2022 si de ce ar trebui sa tii cont atunci cand alegi clinica stomatologica

Te intrebi cat costa un implant dentar astazi? Pretul nu este, nici pe departe, singurul criteriu de care trebuie sa tii cont, dar el difera in functie de tipul de implant, problemele semnalate la nivelul denaturii, planul de tratament si, bineinteles, de clinica pe care o alegi.

Cu alte cuvinte, nu vei plati „un implant” propriu-zis, ci un „tratament de reabilitare dentara prin intermediul implantului”, care tine cont de situatia ta personalizata. Interventia presupune cateva etape esentiale: (1) consultatia – prin care se analizeaza starea danturii si a cavitatii bucale si se stabilesc optiunile primare de tratament, (2) interpretarea analizelor –  prin care medicul specialist stabileste daca se recomanda sau nu implantul, (3) interventia chirurgicala – care poate fi de mai multe tipuri. In functie de procedura aleasa,  difera etapele urmatoare.

 

Care sunt cele 3 piese ale unui implant dentar si de ce nu doar ele se iau in calcul

Dintele restaurat printr-un implant dentar este, de fapt, alcatuit doar din 3 piese: un surub din mental (implantul propriu zis), bontul protetic (aplicat pe implantul inserat in etapa premergatoare) si coroana dentara (ce inlocuieste coroana dentara naturala). Implantul propriu-zis reprezinta un dispozitiv medical ce se poate realiza din titan sau din zirconiu, care seamana cu un surub ce se introduce in os. Scopul acestuia este acela de a inlocui radacina naturala a dintelui. Bontul protetic este elementul de legatura dintre implantul dentar aflat in os si coroana dentara, iar coroana dentara pe implant se monteaza prin cimentare sau insurubare, dupa caz. Trebuie sa fii constient ca implantul dentar reprezinta un tratament de restaurare a dintelui si ca include multiple procese si, in anumite cazuri grave, chiar si insertia de os.

Vezi si:  Vrei sa-ti cumperi o tigara electronica? Iata ce trebuie sa stii despre aceste produse!

 

Pretul este influentat de necesitatea liftingului de sinus sau a aditiei osoase

Atunci cand osul maxilar este unul sanatos, pacientul nu va avea nevoie de multiple interventii pentru a pregati „terenul” montarii unui implant. In aceste cazuri, pretul final variaza in functie de materialul coronitei dentare pe care o alege, de clinica si expertiza medicului. Exista, insa, multiple situatii in care pacientul prezinta osul maxilar afectat de resorbtia osoasa. In astfel de cazuri, practic nu exista suficient volum pentru insertia corecta a unui implant dentar, ceea ce necesita operatii conexe. Pentru a aduce osul in parametrii optimi pentru realizarea implantului, se va utiliza extractia si aditia de os si / sau lifting de sinus. Astfel de proceduri, in mod evident, cresc timpul de realizare a implantului si – implicit – pretul final pentru obtinerea celui mai bun rezultat posibil, durabil. De aceea, nu poti gasi sume fixe pe Internet.

 

Cauti si „aparat invisalign pret”? Costurile la implanturi / aparate dentare difera in functie de clinica

Vezi si:  Lac pentru lemn – Cele mai bune variante de la ZOBEL

Astfel de proceduri stomatologice, ca implanturile dentare si montajul aparatelor dentare, implica o responsabilitate uriasa, ce poate influenta calitatea vietii pacientului. Evita sa cauti „chilipuri”, si axeaza-te pe cel mai bun raport dintre calitate si pret oferit de o clinica specializata, moderna, cu rezultate palpabile, favorabile pentru pacienti. Informeaza-te si nu uita ca vorbim despre o investitie in sanatatea ta, ce iti poate afecta stilul de viata si bucura de a trai. Iti recomandam Familydent.ro, o clinica unde vei gasi preturi destul de accesibile, profesionalism si extrem de multa responsabilitate dovedita. Cauti „aparat invisalign pret”? Tot la FamilyDent vei avea parte de o experienta profesionista si accesibila.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *