Cat te costa un curs de navigatie in functie de barca pe care o ai?

cursuri de permis barca

cursuri de permis barcaAmatorii de navigatie care au o afinitate pentru mare, care se simt aventurosi sau care isi doresc sa-si dezvolte abilitatile de a pescui, pot lua in considerare participarea la cursuri permis barca, pentru a invata cum sa navigheze adecvat, in siguranta si ca niste adevarati profesionisti.

Navigatia intra la categoria sporturilor care ofera multiple beneficii pentru sanatatea generala a corpului, printre care se numara si imbunatatirea fortei musculare, a starii mentale, a agilitatii si a concentrarii. Oricine este convins ca vrea sa stapaneasca arta navigarii, trebuie sa se asigure ca beneficiaza de un program profesional de instruire realizat de specialisti. Este important de mentionat, totusi, ca preturile cursurilor pentru obtinerea unui permis pentru ambarcatiuni difera in functie de clasa aleasa.

5 variante de preturi estimative pentru fiecare categorie de navigatie

Exista cateva categorii de navigatie pentru care sunt necesare tipuri diferite de permise. Cine isi doreste sa afle care sunt variantele potrivite, poate cauta pe internet imagini de la cursuri si poate consulta si informatiile de mai jos.

Vezi si:  Michael Jackson este starul decedat care castiga cei mai multi bani chiar si la 10 ani dupa moartea sa

1. Pentru clasa D (ape interioare, fluvii, lacuri, Delta)

Pretul estimativ al cursurilor pentru clasa D este de 1.200 lei pentru o persoana, in cadrul caruia obtine instruire teoretica si practica. La fel ca in cazul regulilor de circulatie, exista si reguli de navigatie care trebuie sa fie respectate pana in cel mai mic detaliu. Expertii ofera tot suportul necesar pentru dobandirea unor astfel de abilitati si cunostinte.

2. Pentru clasa C (ape maritime pana la 6 mile de tarm)

Costurile cursurilor pentru categoria C sunt in valoare de 1.200 lei pentru o persoana, iar in cadrul lor, cursantul invata sa navigheze la o distanta de 6 mile de tarm. Durata cursului este de 2 zile (in weekend) si nu se percep alte tarife suplimentare.

3. Pentru clasa S (navigatia cu vele)

Pretul orientativ al cursurilor pentru clasa S este de 1800 lei/persoana. La finalul parcurgerii programului de instruire, absolventul are posibilitatea de a inchiria orice tip de ambarcatiune cu vele si catamarane, pentru a se bucura de o experienta inegalabila de navigare.

Vezi si:  Producția industrială a crescut în România, potrivit Eurostat

4. Pentru categoriile C si D (ape interioare si ape maritime pana la 6 mile de tarm)

Costurile solicitate pentru pachetul de cursuri al categoriilor C si D este de 1550 lei/persoana. Astfel, cursantii au ocazia de a obtine permis pentru doua clase. Dureaza doua zile, iar a treia zi este destinata examinarii practice, fara taxe suplimentare.

5. Pentru categoriile C, D si S (pentru ambarcatiuni cu motor si vele)

Pretul estimativ al unor astfel de cursuri este de 3050 lei/persoana. Din fericire, astfel de cursuri sunt concentrate si nu trebuie sa fie distribuite pe perioade mai lungi timp. Cursul are o durata de cateva zile, in care cursantii dorm pe vas. La final, absolventii vor putea sa navigheze cu ambarcatiuni cu motor si vele atat in ape interioare, cat si in maritime costiere.

Expertii Skipper Academy recomanda ca iubitorii de navigatie sa-si duca pasiunea la un alt nivel, prin participarea la cursuri specializate de navigare pe mare, in functie de ambarcatiunea pe care o detin.

Vezi si:  E-commerce: tendinte de urmat indeaproape in 2021

In concluzie, oricine are posibilitatea de a obtine un permis de navigatie in functie de ambarcatiunea pe care o are, in care va invata un set de reguli importante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *