Ce spun specialistii despre “iarna cripto” – cat mai dureaza, ce evolutii vor avea criptomonedele

In acest moment, cea mai importanta criptomoneda, Bitcoin, se afla undeva la nivelul de 28.980 dolari, mai putin de jumatate din valoarea din noiembrie anul trecut,  cand ajusese la aproape 70.000 de dolari. Circula diverse scenarii, unele optimiste, altele apocaliptice.

Unii experti sunt de parere ca actuala iarna cripto e mai usoara decat cea din 2018 si pariaza pe o “primavara”, cu un Bitcoin in jur de 32.000 de dolari, in viitorul apropiat. In 2018, iarna cripto a fost lunga, iar Bitcoin a pierdut peste 70 la suta din valoare. “Daca a supravietuit acelei ierni lungi, din 2018, acum nu doar ca va supravietui, dar se va relansa, pentru ca investitorii au mai multa incredere ca atunci” – spun expertii americani.

Altii vorbesc chiar de moartea in chinuri a Bitcoin si, automat, a celorlalte monede cripto. Fiind “nava amiral” a cripto valutelor, evolutia Bitcoin influenteaza ascensiunea sau decaderea celorlalte criptomonede.

Pe 10 mai, 2022, Bitcoin a scazut sub 32.000 de dolari. A fost cel mai mic pret din iulie 2021, iar acum e sub 29.000 de dolari. A doua mare moneda cripto, Ethereum, a ajuns la sub 2.000 de dolari. Si-a pierdut 64 la suta din valoare, punctul maxim fiind de 4.891 dolari.

Vezi si:  PayPal, tot mai interesat sa vanda criptomonede

Cele mai incurajatoare semnale vin din partea unor nume mari de pe Wall Street, intre care banca JPMorgan Chase. Echipa de strategi a bancii americane de investitii e de parere ca Bitcoin are un potential semnificativ de a urca, dupa aceasta pierdere masiva de teren. De asemenea, strategii JP Morgan Chase spun ca Bitcoin va deveni, probabil, o valoare alternativa, dupa modelul aurului, considerat cel mai sigur refugiu din toate timpurile.

De altfel, investitorii care cred in cripto monede cumpara masiv, profitand de pretul mic. Pentru ca sunt siguri ca, mai tarziu, valoarea va creste semnificativ. Oricum, sfatul specialistilor este ca Bitcoin sa nu reprezinte mai mult de 1-2 la suta din portofoliul de investitii, pentru a evita orice risc de pierderi masive.

M.Vasiliu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *