Ce trenduri interesante sunt prezente în amenajarea băii pentru anul 2023?

uprwtmtjq8fjwjc

De ceva vreme viziunea designerilor cu privire la organizarea băilor se bazează pe texturi și culori regăsite în natură. De multe ori amenajarea unei astfel de camere își depășește rolul strict funcțional și se așterne în ochii privitorului precum o veritabilă bijuterie din punct de vedere estetic.

Nuanțe neutre sau naturale

Folosirea tonurilor deschise de inspirație daneză în zugrăvirea pereților este în continuare un obicei adoptat de tot mai mulți decoratori în domeniu. Rozul-piersică, verdele pastel sau culorile lutului amestecate cu note în stil nordic, umbre minimaliste sau linii curbate sunt pe val. Însă, pe lângă toate acestea, negrul a devenit din ce în ce mai popular, iar influența gotică câștigă tot mai mult teren. Bazată în special pe elemente verticale și detalii ornamentale, ea interferează cu stilul industrial sau cu cel nordic noir pentru o atmosferă dramatică și misterioasă. O baterie de cada neagra sau alte accesorii închise la culoare creează impresia unui spațiu confortabil, dar în același timp contemporan și sofisticat. Utilizarea albului cu ajutorul materialelor prețioase precum marmura conferă o imagine încărcată de opulență și rafinament. Apropierea de natură ne încarcă mereu în mod pozitiv și ne ajută să obținem o stare de liniște, iar ideea unui spa în inima casei noastre este tentantă deoarece ne furnizează relaxarea după care râvnim mereu.

Vezi si:  Cum sa gasesti rapid un cumparator

Căzi freestanding pentru o atmosferă de spa în propria casă

Îndrăzneala ce caracterizează trendul anului 2023 se traduce și prin alegerea cabinelor de duș sau a căzilor freestanding în detrimentul celor încastrate sau de dimensiuni foarte mari. Vasele de scăldat așezate pe podea se potrivesc cu un cadru reconfortant și luxos influențând pozitiv ritualul de îngrijire personală. Modele din ce în ce mai diversificate îți oferă libertate în alegere, iar materialele translucide sunt fără îndoială spectaculoase și rafinate. Pentru un spațiu mic, căzile de inspirație japoneză sunt exact ceea ce ai nevoie. Reduse în lungime, dar înalte în adâncime, vor aduce o estetică sofisticată, iar dacă sunt prevăzute la interior cu un scaun devin instrumentele perfecte pentru băi lungi și relaxante. Forma căzii curbată, de tip ‘’slipper’’ ridicată într-o singură parte sau în ambele conferă un suport suplimentar important pentru spate datorită configurației sale. Dacă preferi un stil clasic, varianta retro cu picioare prezentă deja de sute de ani în interiorul multor băi este exact ce îți trebuie. Disponibilă în diverse forme și linii geometrice, asigură un aspect tradițional și mărește vizual locul în care este amplasată.

Vezi si:  Investițiile în imobiliare, în scădere. Ce anunță experții

Iluminări ambientale și elemente sofisticate

Lumina naturală sau artificială este dozată astfel încât să furnizeze o atmosferă caldă, potrivită răsfățului și îmbăierii după o zi grea de lucru. Focusarea pe o piesă principală a camerei precum cada sau un obiect într-o culoare puternică este o opțiune apreciată din ce în ce mai mult de către clienți. În acest sens, suprafețele în tonuri neutre permit accesoriilor să iasă în evidență și să le valorifice în mod corespunzător. Stratificarea este un concept abordat deseori de designeri și include integrarea tapetului, a lambriurilor sau a modelelor interesante de faianță și gresie. Rezultă un spațiu îndrăzneț, vibrant, în acord cu personalitatea distinctă a fiecărui proprietar. Lemnul completează tendința spre tot ce este natural și se regăsește în multe accesorii precum suporturile pentru obiectele de igienă, diverse corpuri de depozitare, aplice discrete sau chiar pardoseli. Bateria de chiuveta pentru baie montata pe perete, vasul de toaletă suspendat ori suporturile pentru prosoape fixate pe părțile laterale sunt doar câteva dintre articolele ce au calitatea de a mări vizual o suprafață.

Vezi si:  Tine cont de aceste sfaturi si iti vei cumpara un bun apartament la munte

De la nuanțe naturale, obiecte sanitare ce creează un cadru luxos și propice relaxării până la materiale inedite ca lemnul, marmura sau bronzul avem de unde să alegem ce se potrivește cel mai bine pentru baia noastră perfectă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *