Ce valoare au avut vanzarile online in 2020 si cum te ajuta un site sa cresti profitul?

vanzari online site-uri

vanzari online site-uriIncepand cu anul 2020, oamenii au fost nevoiti sa petreaca mai mult timp in casa decat o faceau anterior, data fiind situatia pandemiei ce are loc la nivel mondial. Din motive ce tin de siguranta lor, cumparaturile online asigura evitarea aglomeratiei din supermarket. Mai mult, cumparaturile realizate din confortul casei sunt mult mai simple si rapide.

Acestea, dar si multe alte avantaje i-au facut pe clientii magazinelor sa opteze pentru cumparaturile online. Concret, fata de anul 2019, un an mai tarziu vanzarile au crescut in proportie de 13%.

Chiar si suma medie pe care romanii o cheltuiau pentru cumparaturile online in timpul pandemiei crestea in 2020 cu 41% fata de anul 2019.

Serviciile de web design sunt solutia care asigura succes companiilor in 2021

Inca din anul 2020, faptul ca afacerile s-au mentinut pe linia de plutire, ori altele au cunoscut real succesul se datora reinventarii. Practic, antreprenorii au raspuns clientilor prompt in ceea ce priveste nevoile din contextul pandemiei, implementand solutii si noi tehnologii.

Vezi si:  Renault isi renegociaza alianta cu Nissan pentru a se uni cu Fiat

Domeniul care a inregistrat vanzari uriase in 2020 a fost cel al livrarilor. Intreg sectorul comercial a incheiat colaborari cu firme de livrare/catering, inregistrand cresteri masive, in valoare de 124%, comparand cu anul precedent.

In continuare, pe lista domeniilor de succes din anul 2020 se afla vanzarile de carti, articole pentru animale de companie sau de produse necesare oamenilor acasa in fiecare zi (de ingrijire, curatare, pentru consum si altele asemenea).

Daca anul trecut aplicatiile de livrare au reprezentat solutia rapida care a oferit ajutor afacerilor, astazi antreprenorii trebuie sa ia in considerare administrarea propriului site pentru comert. In acest sens, solutia poate sa constea in contactarea unei companii de web design Brasov sau alt judet, care sa se ocupe de crearea platformei online unice, usor de accesat de clienti.

De ce este esential un site pentru cresterea profitului?

Promovarea serviciilor online este cel mai avantajos efectuata prin administrarea propriului site. M&M Web Design recomanda migrarea serviciilor in online si promovarea acestora, oricare ar fi domeniul in care activeaza antreprenorul. Comertul electronic pare a fi cea mai buna optiune pentru ca produsele si serviciile sa ajunga la clientii din intreaga lume.

Vezi si:  Amendă de sute de mii de lei unui hypermarket

Concret, cele mai importante avantaje sunt urmatoarele:

 • reducerea costurilor: nu este nevoie de administrarea unui spatiu fizic (chirii, intretinere, plata facturilor);
 • magazinele online functioneaza 24/24, 365 zile pe an, deci comerciantul vinde in orice moment;
 • publicitatea online este mult mai eficienta;
 • nu exista granite in comertul online: cu un site bine optimizat, magazinul ajunge in orice colt al lumii;
 • posibilitatea identificarii cererii si adaptarea ofertei in acest sens;
 • inregistrarea cumparaturilor online automata si pastrarea unei evidente mult mai simplu;
 • adaptarea stocului la cerere si reducerea costurilor cu logistica;
 • fidelizarea clientilor in functie de cererea inregistrata: oferind reduceri exclusive sau campanii care vizeaza strict nevoile lor;
 • posibilitatea antreprenorului de a cunoaste intotdeauna parerea clientilor: prin feedback-ul obtinut (rating-uri, comentarii si mesaje), el poate imbunatati serviciile;
 • imbunatatirea imaginii companiei cu ajutorul specialistilor in design/marketing online;
 • controlul asupra afacerii mult mai facil: nu este nevoie de deplasare zilnica in spatiul fizic;
 • securitatea maxima a tranzactiilor.
Vezi si:  Adidas se pregătește să vândă Reebok

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *