Ce viitor au bancile online?

Ar trebui ca celelalte banci sa inceapa sa se ingrijoreze din cauza sortii ING in Franta? Ultra-concurentiala, soarta bancii online adaposteste inca numeroase noutati si oferte tarifare care mai de care mai atragatoare.

Despre ce este vorba?

Plecarea bancii online ING din Franta marcheaza inceputul sfarsitului pentru bancile online? Daca faci si tu parte din milioanele de clienti ING, decizia bancii de a-si incheia activitatea in Franta te-asurprins fara indoiala si pe tine. Aceasta plecare se explica in mare parte prin concurenta acerba de pe piata. In Franta exista numai putin de 20 de banci online si in jur de 40 de neobanci sau conturi de plata.

ING nu este singura care a abandonat partida. In 2020, grupul BPCE a dat inapoi, a revandut banca online Fidor achizitionata in urma cu patru luni.

Aventura ar fi lasat in urma o datorie de 400 de milioane de euro. Axa Banque a parasit in egala masura Franta in 2017, a renuntat la filiala de banca mobila Soon care a cucerit doar 30000 de clienti in trei ani. Cat despre Orange Bank, aceasta a fost nevoita sa faca fata retragerii partenerului sau cofondator Groupama si recapitalizarii de catre Orange.

Lansata in 2017, revendica in prezent 1,7 milioane de clienti, o cifra umflata de 50 000 de clienti de telefonie care se inscriu pentru un credit sau pentru o asigurare. Herve Brucker, directorul de marketing care vrea sa redinamizeze filiala bancara Orange estimeaza ca cele mai mari asteptari ale clientilor de banci online sunt timpul real, securitatea si comisioanele aplicate.

Boursorama Banque, lider cu 3,3 milioane de clienti, ar trebui sa reia asigurarile de viata efectuate pana in prezent de ING si sa profite de recomandarea ING pentru transferurile spre alte conturi. Fara sa isi imagineze ca cei 700 000 de clienti ramasi vor merge in alte locuri, Benoit Grisoni, director general al Boursorama anunta deja un obiectiv ambitios: 4 milioane de clienti pana in 2023.

Sursa: https://www.lerevenu.com/placements/livrets-et-placements-bancaires/quel-avenir-pour-les-banques-en-ligne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *