CEC Bank, acord de finantare de 50 de milioane de euro cu BEI

Prin noul acord de finantare, incheiat cu Banca Europeana de Investii (BEI), CEC Bank poate oferi credite pe termen mediu, pana la 5 ani, cu dobanda redusa.

In urma incheierii noului acord, care se deruleaza prin schemele de finantare dedicate pentru economiile afectate de COVID-19, sumele pot fi puse deja la dispozitia clientilor bancii. Dobanda e la un nivel redus cu minimum 0,25 la suta fata de dobanda standard.

CEC Bank e prima banca din Romania care acceseaza instrumentele financiare puse la punct de BEI ca raspuns la pandemia COVID 19, pentru a sustine economiile europene.

“Prin acest nou acord de finantare, continuam buna colaborare pe care o avem cu BEI inca din anul 2013 si ne diversificam resursele disponibile pentru finantarea economiei, in special pentru IMM-uri si companii cu capitalizare medie. Finantarea pusa la dispozitie de BEI contribuie la imbunatatirea accesului companiilor la credite si ne permite sa sustinem proiecte de investitii care contribuie la modernizarea si diversificarea activitatii economice si la mentinerea si/sau crearea de noi locuri de munca” – a precizat Bogdan Neacsu, PDG CEC Bank.

Vezi si:  BRD a dezvoltat un flux online dedicat clientilor

Dupa cum declara ministrul de finante, Flori Cîţu, Banca Europeana de Investitii e un partener cheie al Romaniei in aceste vremuri complicate. Saptamana trecuta, BEI, la recomandarea ministrilor de finante din Uniunea Europeana, a pus la dispozitia unor banci din Romania (CEC Bank, Intesa Sanpaolo Bank Romania, Unicredit and BRD Sogelease) suma de 190 de milioane de euro,  pentru sustinerea companiilor celor mai afectate de pandemie, in patru mari sectoare : productie, comert, turism si agricultura.

M.Vasiliu

 

 

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *